Nieuwsbericht

Natuurlijk Ontmoeten bij Stichting Wortel

21 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Er zijn kinderen die hun vader en/of moeder heel weinig zien. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer thuis kunnen wonen of doordat na een scheiding het contact met één van de ouders moeilijk is geworden. 

Plekken waar een kind samen met zijn vader, moeder, grootouders of een andere belangrijke volwassene kan genieten van het buiten zijn. Samen wat ondernemen en leuke herinneringen creëren. In een worteltuin is van alles te beleven. Je creativiteit wordt geprikkeld. Er is veel ruimte om jezelf te zijn.

Wat is een worteltuin?

Een worteltuin is een geweldige plek om in privésfeer de relatie tussen ouder en kind te verkennen en eventueel op te bouwen in een ontspannen en ongedwongen sfeer. Een worteltuin biedt ruimte om jezelf te zijn en veel mogelijkheden voor kinderen om samen met hun ouder(s) creatief bezig te zijn. Er kan voorafgaand aan het bezoek worden overlegd over eventuele activiteiten of randvoorwaarden. Het belang van het kind staat in een worteltuin altijd voorop!

Waar zijn worteltuinen?

Er worden tuinen gecreëerd om deze mogelijkheid op verschillende plekken in Nederland aan te bieden. Er is gestart met twee worteltuinen. Daar worden ervaringen opgedaan en van daaruit wordt er gekeken wat nog meer een geschikte plek zou zijn voor een worteltuin.

De worteltuinen zijn momenteel te vinden in:

NieuwsDownloadsVraag & Antwoord