Financiering

Je hebt een mooi idee of initiatief dat is ontstaan vanuit inwoners. Maar het project opzetten en uitvoeren kost wellicht geld. Hoe kom je aan geld, materialen of vrijwilligers voor je bewoners-/maatschappelijke initiatieven?

Er meerdere mogelijkheden om de financiën voor je initiatief rond te krijgen. Welke mogelijkheden zijn er?

  • Crowdfundingcampagne via Samen voor Elkaar
  • Subsidies via het Rijk, de Provincie, gemeentelijk of via andere overheidsorganisaties
  • Fondsen
  • Alternatieve financieringsvormen, zoals, giften of sponsoring

Crowdfunding Samen voor Elkaar

Heb jij goede ideeën waarmee je jouw buurt of wijk nog socialer, mooier, vitaler, duurzamer of leuker maakt? Dan is een crowdfunding campagne misschien iets voor jou! Samen voor Elkaar is de plek voor kennis en inspiratie voor jouw crowdfunding. Je krijgt persoonlijke begeleiding en je maakt kans op een bijdrage van de provincie Overijssel en fondsen.

Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld en materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Ga dan aan de slag! Start een campagne, krijg persoonlijke begeleiding en kom in contact met mogelijke financiers, vrijwilligers en onze adviseurs.

Bekijk hier de video over Crowdfunding

Overzicht subsidies & fondsen

Op het platform VindSubsidies staat een compleet overzicht van alle subsidies en fondsen. Een ideale online tool om subsidies en fondsen te vinden die interessant kunnen zijn voor jouw initiatieven. Ook kun je via een zoekfunctie zoeken naar subsidies en fondsen.

Om dit overzicht te kunnen bekijken, dien je wel ingelogd te zijn op Samen voor Elkaar.

Overzicht Subsidies & Fondsen in Overijssel