Nieuwsbericht

Straatboer Make-over's: Versteende voortuinen vergroenen, door buur voor buurt

Door planten te delen vermenigvuldigen we de biodiversiteit in de stad en verbinding tussen bewoners.

Profielfoto van Christiaan Kuipers
13 april 2023 | 1 minuut lezen

Uitgedund plantgoed van bedrijfstuinen, stekjes van particulieren of overschot van hoveniers gebruiken om versteende tuinen van sociale huurwoningen te vergroenen? Dat kan en doen wij samen met de bewoners tijdens onze ‘Make-overs’! Socialer en circulairder kan het niet. Planten die over zijn, krijgen dus een tweede leven. Zo vergroenen we de stad ten bate van iedereen!

 

Af en toe is het goed om volgroeide planten te delen, planten te stekken of de tuin uit de dunnen. Nu wordt dit vaak weggegooid, terwijl deze ‘overtollige’ planten hergebruikt kunnen worden, om ze een tweede kans te geven!

Hoe mooi is het als we deze planten gebruiken om versteende tuinen van sociale huurwoningen te vergroenen. Veel huurders willen graag meer groen in de tuin, maar zijn zelf niet altijd in staat dat te doen. Wij helpen ze met het eerste zetje en planten. De bewoners zorgen vervolgens zelf voor het onderhoud.

Iedereen kan plantgoed delen en doneren. Wij slaan de gedoneerde planten tijdelijk op, op onze Straatboerderij tot we weer in nieuwe versteende tuinen aan de slag kunnen. Wilt u meehelpen? Mail ons.