Nieuwsbericht

Coördinatoren Positief Gezond IJsselland

Profielfoto van Eef Duin
9 juni 2022 | 2 minuten lezen

Wie zijn de drijvende krachten achter de regionale beweging en waarom zetten zij zich vol passie in om het gedachtengoed van Positieve Gezondheid in de regio IJsselland verder te brengen? Hoe hebben zij onderling de taken verdeeld en bij wie kunt u terecht met welke vragen of opmerkingen? Zij stellen zich graag aan u voor!

Judith Heinrich (adviseur publieke gezondheid bij GGD IJsselland)

Hoewel Positieve Gezondheid al als rode draad in de agenda publieke gezondheid van de GGD was verweven, heb ik zelf sinds de uitbraak van de Corona pandemie nog meer het belang van het gedachtengoed doorleefd. Alle maatregelen en het risico op ziekte hadden een negatieve invloed op mijn gezondheid. Door focus aan te brengen op datgene dat energie geeft, waar ik blij van word en waar ik zelf regie op heb voelde ik me beter. Mijn speerpunt binnen de beweging is regionaal trainingsaanbod: hoe kunnen we dit in de regio samen zo organiseren dat het gedachtengoed bij zoveel mogelijk professionals en burgers bekend wordt.

Mijn contactgegevens: j.heinrich@ggdijsselland.nl,  06 – 12 98 76 50

Elma van Dongen (senior adviseur eerstelijnszorg bij Proscoop) 

De transformatie van zorg naar gezondheid waar we midden in zitten was voor mij dé reden in Coronatijd de switch te maken van een baan als adviseur in het sociaal domein naar Proscoop. Werken aan samenhang en samenwerking voor gezonde inwoners kan alleen als we dat domeinoverstijgend doen. Het perspectief van de inwoner daarbij leidend laten zijn in deze transformatie is mijn missie, daar zet ik me graag voor in! Mijn speerpunt binnen de beweging is de publiekscampagne: hoe betrekken we inwoners en gaan we met hen het gesprek aan over een brede blik op gezondheid? Zodat we echt samen werken aan gezondheid en inwoners, professionals, organisaties en ondernemers optimaal hun mogelijkheden benutten en van elkaar leren. 

Mijn contactgegevens: elma.van.dongen@proscoop.nl, 06 – 82 87 86 82 

Rosalie Bosman (adviseur Sociale Kwaliteit bij Provincie Overijssel)

Al van jongs af aan speelt Positieve Gezondheid een belangrijke rol in mijn leven. Desondanks blijf ik het een kunst vinden om een fijne balans te vinden tussen sport/bewegen, gezonde voeding, voldoende rust en het samen zijn met familie. Maar voor mij wel ontzettend belangrijk om goed in mijn vel te zitten en mij daarmee energiek en krachtig te voelen. Aangezien Positieve Gezondheid als een rode draad door mijn leven gaat, is het erg bijzonder om nu met dit thema binnen de provincie Overijssel en Positief Gezond IJsselland aan de slag te zijn. Binnen de beweging richt ik mij op het in beeld brengen van de inspirerende initiatieven die de regio IJsselland rijk is. De kennis en ervaring die in deze initiatieven omgaat, is goud waard. Om die reden geven we ze graag een podium en delen we de kennis en ervaring met anderen zodat zij niet opnieuw het wiel hoeven uitvinden. Ben jij zelf bezig met een mooi initiatief of ken je er een in jouw omgeving?

Neem contact op via Rosalie.Bosman@overijssel.nl of 06 10419165