Nieuwsbericht

Muldershoes bij Molen van Buursink vernieuwd

Profielfoto van Lidy Noorman/ Twentse Noabers
6 september 2022 | 1 minuut lezen

Op zaterdag  10 september is er weer een Overijsselse Molendag en een Open Monumentendag. Veel molens in onze provincie houden dan open huis. Ook de vrijwilligers van de Stichting De Vrienden van de Molen van Buursink in Markelo staan dan weer klaar om belangstellenden rond te leiden, de werking van de korenmolen uit te leggen en te demonsteren.

Deze keer echter willen ze vooral ook graag het vernieuwde Muldershoes laten zien. Dit ontvangstgebouw naast de molen is van binnen grondig opgeknapt en opnieuw ingericht. Ook de keuken is geheel vernieuwd. ’t Muldershoes is nu weer een aantrekkelijke ontvangstruimte voor de bezoekers van de molen, voor presentaties, (familie-) bijeenkomsten en cursussen.

Het is de bedoeling om na de vakantieperiode in ’t Muldershoes, onder het motto “de eetbare molen”  een workshop op te zetten voor belangstellenden in groepjes om kennis te maken met producten van de molen en daarmee ook zelf iets lekkers te maken.

( Voor deze activiteit wil de Stichting graag in contact komen met mensen die het leuk vinden om te helpen bij de opzet en begeleiding ervan.)

De realisatie van de vernieuwde inrichting van ’t Muldershoes is mogelijk geworden door de financiële ondersteuning van o.m. het Twents Noaberfonds met financiering van de Provincie Sociale Kwaliteit, het Cultuurfonds, Fonds 1819 , Rabobank Noord-West Twente en door de enthousiaste inzet van de vrijwilligers van de molen, die hard hebben gewerkt bij de sloop en de wederopbouw.

Behalve de molen is dus ’t Muldershoes open op 10 september, niet alleen om te kijken, maar ook om alvast  iets te proeven!