Nieuwsbericht

Al 1000 initiatieven verder geholpen door initiatievencoaches

Profielfoto van Kim Niens
25 april 2023 | 1 minuut lezen

Inwoners bedenken samen de mooiste initiatieven om hun omgeving mooier te maken. In vier regio’s in Overijssel helpen initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies, financiële steun en fondsen.

De initiatieven coaches hielpen de afgelopen jaren al meer dan 1000 initiatiefnemers in Overijssel. Want inwoners weten zelf het beste hoe zij hun omgeving aantrekkelijk willen houden of maken. Maarten Bomans, initiatievencoach in het Vechtdal, ging op bezoek bij het 1000ste initiatief. Gymvereniging DITO in Sibculo is het 1000ste initiatief dat de initiatievencoaches verder hebben geholpen.

Bekijk hier de video van het bezoek

Wij vroegen Maarten hoe het was om op bezoek te gaan bij het 1000ste initiatief?

“Ontzettend leuk! Het geeft een goed gevoel om enthousiaste initiatiefnemers te ontmoeten, die blij zijn met de aanschaf van een eigentijdse turnvoorziening, namelijk een airtrack, een zachte turnmat. Dit was een relatief klein initiatief, maar met grote impact. Door de aanschaf van deze airtrack kunnen de leden turnen op een moderne manier. Hiermee kan de vereniging de turners bij hun oefeningen nog beter ondersteunen en is de kans op nieuwe leden en dat leden blijven ook vergroot! Een gymvereniging in een kleine kern zorgt voor saamhorigheid, een positieve gezondheid en houdt de kern meer leefbaar. Trots dat we met de 4 initiatievencoaches al zo veel initiatieven hebben kunnen helpen. Op naar de 2000.”

Heb jij ook een goed idee?
Heeft jou initiatief te maken met gezondheid, vitaliteit, buurthuizen, maatschappelijke initiatieven, vrijwilligers of een inclusieve samenleving? Maar weet je niet goed wat u er mee kan? Neem dan contact op met de initiatievencoach bij jou in de buurt!