Vraag
Jarno Vedders 3 jaar geleden

Is jullie initiatief stil komen te liggen tijdens de coronacrisis? En hebben jullie het inmiddels alweer opgepakt? Laat het weten in een reactie

De coronacrisis heeft heel veel impact gehad op het dagelijkse leven van mensen en dus ook op bewonersinitiatieven en maatschappelijke initiatieven. Projectgroepen konden niet meer samen komen met als gevolg dat veel initiatieven die in de voorbereidende fase zaten, kwamen stil te liggen. Ook initiatieven die reeds in uitvoering waren, kwamen in de problemen.

7 antwoorden
Profielfoto van Ingrid Doornkamp Ingrid Doornkamp
3 jaar geleden

Hallo Jarno. Ons initiatief heeft behoorlijk vertraging opgelopen. Overleg met de inwoners van ons dorp lag stil. De uitvoering van persoonlijke gesprekken om het rond te krijgen ook. De werkgroepen opereerden online wat niet goed werkt. Besluitvorming kan alleen met goede communicatie. Nu is het weer opgepakt en wordt er besluiten genomen. Spannend of het allemaal lukken gaat.

Vriendelijke groet, Ingrid

Profielfoto van Theo Galgenbeld Theo Galgenbeld
3 jaar geleden

Ja, ook wij zijn tijdens de coronaperiode stil komen te liggen, maar wij gaan 29 okt weer van start bij onze basisscholen. 

Profielfoto van S. Luiken-Dalli S. Luiken-Dalli
3 jaar geleden

Hoi Jarno,

Wij zijn niet gestopt, wel continue gekeken hoe we het anders konden organiseren. Digitaal lukte niet, omdat de doelgroep digitaal niet vaardig is en geen computer/laptop hebben. Ondanks alles hebben we toch nog ouderen en mantelzorgers kunnen bereiken, wel minder dan wat wij voor ogen hadden. Ons project hebben we wel met vertraging kunnen afronden, aantal sessies hebben wij samengevoegd. De projectgroep leden hebben bijna alle overleggen via Teams gedaan, dit scheelde weer in reistijd etc. De coronapandemie heeft ons ook wat gebracht, creativiteit, anders organiseren, continue een uitdaging en waardoor we ook veel opgehaald hebben. Dat de ouderen niet digitaal vaardig zijn, middelen niet hebben om laptop/computer/tablet aan te schaffen, geen internet hebben e.d.

Profielfoto van Jenne van der Velde Jenne van der Velde
3 jaar geleden

Hallo Jarno, de vrijwilligers van de Bijenhoek hebben de hele periode door kunnen werken en niemand is door corona getroffen. Er waren wel enkele maatregelen nodig. De afspraak is gemaakt dat er slechts één iemand tegelijkertijd in de berging mocht. Daarnaast hebben we door subsidie tafels en stoelen aan kunnen schaffen. Dat was nodig omdat we alleen picknickbanken hadden en geen anderhalve meter konden handhaven. Dat kon wel met de tafels en stoelen. We verkopen in de zomer één of twee avonden per week groente en bloemen. Daarvoor hadden we anderhalve meter bordjes geplaatst, krukjes neergezet waar mensen op konden zitten als ze even moesten wachten en attent zijn bij aannemen van de groente en het wisselen van het geld. Al met al konden we doorgaan door enkele extra voorzieningen en het handhaven van de regels. 

Profielfoto van Arien Bosch Arien Bosch
3 jaar geleden

Hoi Jarno, 
Ons project 'Vitale en open vechtsportclubs' heeft gelukkig geen vertraging opgelopen. Wel hebben we de ondersteuning aan de 14 deelnemende organisaties aangepast en hebben we de zgn 'community of practice' online verzorgd. In ons project is scholing van de docenten een belangrijk onderdeel en daarnaast rollen we op twee plekken (Steenwijk / Zwolle en Losser) een interventie Respons uit, waarin we met lokale onderwijs- en BC-organisaties onder schooltijd met pestproblematieken aan de slag gaan. De scholingen en interventie onderdelen worden iets later dan gepland overgedragen aan lokale partners, maar dat heeft gelukkig weinig impact op de project voortgang. De druk zit nu vooral in de staart, dat is het enige ;-)
Op basis van de effecten van de Corona maatregelen op clubs leggen we momenteel de laatste hand aan de 'Acht tellen na Corona...' Dit document bevat via 8 tellen aanbevelingen voor gemeenten en sportondersteuningsorganisaties hoe ze (vecht)sportclubs kunnen helpen opstaan na de geincasseerde Corona klappen. Deze zullen we vanaf november verspreiden in Overijssel.

Hartelijke groet,

Arien Bosch

NIVM

Profielfoto van WijZ Welzijn Raalte WijZ Welzijn Raalte
3 jaar geleden

Hallo Jarno, Ons initiatief is tijdens de lockdown wel stil komen te liggen. Tot die tijd hebben we in diverse dorpen de activiteit kunnen aanbieden. Nu weer meer mogelijk is hebben we het in een aangepaste versie weer opgepakt.

Profielfoto van Kees van Hoof Kees van Hoof
3 jaar geleden

Hallo Jarno

Wij zijn het afgelopen jaar gestopt met de uitvoering van ons programma. Hebben wel contracten onderhouden met ons netwerk en relatiebeheer. Hebben de positionering van alle programma's besproken en aanpassingen in gang gezet. Vanaf half augustus zijn we weer gaan touren met ons Sport, beweeg en cultuurplein. 

Met sportieve groet, 

Voorzitter Deventer Sportploeg