Vraag
Samen Voor Elkaar 3 jaar geleden

Gaan jullie proberen voor je initiatief een financiele bijdrage te krijgen? Zo ja, worden dat subsidies, fondsen, crowdfunding of andere geldstromen?

Voor initiiatieven is er vrijwel altijd een financiele bijdrage wenselijk om het initiatief van de grond te krijgen, te openen of te onderhouden. Er zijn financiele mogelijkheden op landelijk, provinciaal, regionaal of gemeentelijk niveau. Het najaar is de periode dat veel initiatieven hier weer naar gaan kijken. Wij zijn benieuwd wat jullie in Overijssel inzetten om je initiatief een succes te laten worden. Laat het weten in een reactie hieronder.

9 antwoorden
Profielfoto van Eva Kleeman Eva Kleeman
3 jaar geleden

Wij hebben een bijdrage van de Proovincie Overijssel ontvangen

Profielfoto van Marco Romero Marco Romero
3 jaar geleden

Wij zijn een initiatief voor Tiny Houses in Almelo. Wij zoeken ook naar mogelijkheden voor subsidie, maar kunnen die nergens vinden. Iemand van hier?

Hartelijke groet,

Marco
Anders Wonen Almelo

Profielfoto van Viona Alberink Viona Alberink
3 jaar geleden

Hoi Marco, misschien kunnen we eens contacten.

Ik ben ook bezig in de buurt, kijk maar eens op www.debuitenwereld.org

Gr. Viona

Profielfoto van Marco Romero Marco Romero
3 jaar geleden

Hoi Viona,

Ik heb je project bekeken, erg interessant met vele raakvlakken. Echter zijn wij bezig met een project voor 10 Tiny houses, ipv 1 woning (met bijgebouwen) voor een woongroep. Jouw plan heeft zeker potentie en ik ken de regio, werk er vlakbij (in reutum). Wellicht kunnen we idd eens contacten over een tijd om eens ideeen en ervaringen uit te wisselen.

Hartelijke groet Marco

Profielfoto van Edwin Slaghekke Edwin Slaghekke
3 jaar geleden

Kijk maar eens of je hier wat mee kunt

https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/ruimtelijke/stimuleren/

Profielfoto van Jenne van der Velde Jenne van der Velde
3 jaar geleden

Wij onderhouden een Bijenhoek met de bedoeling om een perceel grond aantrekkelijk voor de wijk te maken, bewoners de gelegenheid te geven om samen iets moois te maken, een ontmoetingsplaats voor de wijk te hebben en om d.m.v biologisch tuinieren aandacht te vragen voor natuur en voorziening van voedsel. Wij kunnen uit de opbrengst van de tuin (groenten en bloemen) in ons eigen onderhoud te voorzien. (de expolitatiekosten). De overige kosten kunnen we niet zelf opbrengen, dat zijn voorzieningen dat ouderen in de tuin kunnen werken, maatregelen om coronabestendig kunnen zijn, werkzaamheden die de werkkracht van vrijwilligers te boven gaan, bijvoorbeeld het in het voorjaar bewerken van de grond of het besproeien. Daarnaast proberen we aan cultuur te doen in de tuin en vernieuwen we de tuin voortdurend om het aantrekkelijk te houden voor bewoners. Een belangrijke geldstroom is de opbrengst van de tuin, daarnaast doen we een beroep op subsidies en fondsen. Ook kijken we naar mogelijkheden van sponsoring, We hebben bijvoorbeeld een zonnepaneelinstallatie gesponsord gekregen.

De thema's waarop we ons richten zijn bewegen en gezondheid, doordat bewoners licht werk doen, eenzaamheid doordat we voor de vrijwilligers en bewoners een ontmoetingspunt. Noaberschap en vrijwilligers en Preventie en vitaliteit, Educatie en er zijn nog enkele meer te noemen, zoals duurzaamheid. Je zou kunnen zeggen dat we voor een multi approach kiezen. Wil je meer informatie over ons werk dan kan dat op www.helmerhoeknieuws.nl/bijenhoek 

Profielfoto van Micha van de Water Micha van de Water
3 jaar geleden

Ik adviseer jullie GEEN keuze te maken: Ga crowdfunden! Je zult zien dat je kansen hierdoor ook bij andere geldverstrekkers (subsidies, sponsoring, giften) enorm groeien. En belangrijker nog: Je bouwt zo een betrokken netwerk om je inititiatief. Een netwerk dat je ook zal helpen als vrijwilliger, met materialen of kennis en ... met hun netwerk!

Profielfoto van Paulien Eertman-Lucas Paulien Eertman-Lucas
3 jaar geleden

Wij zijn een groep vrijwilligers die een scholenproject hebben overgenomen van een opgeheven platform. We verzorgen 2 a 3 x per jaar voor groep 8 een project om te leren omgaan met een handicap. We hebben geen subside omdat we geen stichting of platform zijn. Hoe kunnen we aan een kleine bijdrage komen voor reiskosten / kopieerwerk?

Profielfoto van Jarno Vedders Jarno Vedders
3 jaar geleden

Hallo Paulien,

Kun je aangeven welke organisatievorm jullie wel zijn? Dan kunnen wij kijken of er subsidie- of andere financieringsmogelijkheden zijn