Nieuwsbericht

Altijd al willen weten wat het lokale sportakkoord voor jouw club kan betekenen?

Profielfoto van Sanneke Snuverink
3 mei 2021 | 1 minuut lezen

Het lokale sportakkoord kan je helpen om samen met partners in de gemeente aan de slag te gaan voor sport- en beweegdoelstellingen. Lees hier meer over de mogelijkheden en voordelen voor jouw sportclub!

 

In Overijssel zijn al veel lokale sportakkoorden gesloten. In een lokaal sportakkoord spreken partijen uit de gemeente met elkaar welke ambities ze hebben op sportgebied en hoe ze dit samen willen bereiken. Je kan op elk moment instappen en meedoen aan het lokale sportakkoord en het kan je daardoor veel voordelen en een goed netwerk opleveren. Op clubbase schrijft NOC*NSF daar het volgende over: https://clubbase.sport.nl/sportakkoord?utm_source=social&utm_medium=linkedin "Wanneer je aansluit bij het Sportakkoord, streef je, samen met het lokale sportnetwerk, naar een gemeente waar iedereen met plezier kan sporten. Dat betekent dat hierdoor niet alleen jouw eigen sportclub groeit, maar de sport in zijn geheel. Om dit te realiseren, zijn er vanuit het Sportakkoord zes ambities geformuleerd waarbinnen jouw sportclub ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden. Denk onder andere aan het vinden van vrijwilligers, het binden van je leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers."

 

Doen jullie al mee met het sportakkoord?

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
3 jaar geleden
Profielfoto van Samen Voor Elkaar
3 jaar geleden

Doet jouw gemeente (of plaats) al mee aan het Lokaal Sportakkoord? Laat het weten via een reactie op dit artikel of neem via dit platform contact op met @Sanneke Snuverink