Nieuwsbericht

Webinar 3D printen voor volwassenen wordt een serie van drie!

Profielfoto van Wencke Steggink
16 november 2020 | 1 minuut lezen

De eerste webinar 'Lasercut je eigen Art Deco lamp' op 27 oktober jl., in het kader van de MaakMeeMaand, is erg enthousiast ontvangen. Om ervoor te zorgen dat bij de komende webinar over 3D printen de moeilijkheidsgraad opgebouwd kan worden, zodat deelnemers hun technische vaardigheden steeds verder kunnen ontwikkelen en verbreden, heeft ontwikkelinstelling Tetem besloten om deze op te delen in drie webinars met elke hun eigen ontwerpprogramma.

Serie webinars ‘Design your own 3D object’

In de komende drie webinars kunnen deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de online workshop 3D printen ‘Design your own 3D object’ volgen. Met drie verschillende softwareprogramma’s ga je aan de slag met het ontwerpen van je eigen 3D object. Dinsdag 17 november starten we met 3D printen m.b.v. het Autodesk programma Tinkercad, op dinsdag 15 december staat 3D printen met open source programma Blender op het programma en in het nieuwe jaar sluiten we op dinsdag 19 januari de serie 3D printen af met FreeCAD.

Voor elke webinar kun je het benodigde softwareprogramma, de techniekkaart en een tutorial downloaden en bekijken. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je het ontwerp binnen 10 dagen na de webinar aan Tetem en zij printen het 3D ontwerp (in de afmeting 6 x 6 x 6 cm) met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe. Na afloop van elke webinar (19:00 – 20:00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om je vragen te beantwoorden en krijg je verdere ondersteuning in het leren omgaan met de software (20:00 -21:30 uur).

Wil je graag deelnemen? Meld je dan het liefst 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl. Meer informatie over elke workshop kun je vinden op tetem.nl/maakmeemaand (volwassenen aanbod).

De komende periode zullen er diverse nieuwe webinars ontwikkelen worden om komend jaar te kunnen garanderen dat volwassenen kennis kunnen blijven maken met nieuwe technologieën en innovatieve maakprocessen.