Nieuwsbericht

Nieuw seizoen podcast Platteland Kiest Positie

Deze eerste aflevering van seizoen 2 van de podcast Platteland Kiest Positie staat in het teken van maatschappelijk erfgoed. Presentator Zegert van der Linden brengt een bezoek aan Erve Scholten Austie.

Profielfoto van Leefbaar Platteland
13 december 2022 | 1 minuut lezen

In deze eerste aflevering van seizoen 2 brengt Zegert van der Linden een bezoek aan Erve Scholten Austie. Dit boerenerf is sinds enkele tientallen jaren niet meer in gebruik. De vraag is nu: wat willen de inwoners van het nabijgelegen Beuningen met dit historisch erfgoed doen? Wetenschapper Gert-Jan Hospers geeft aan de hand van enkele voorbeelden ideeën voor het gebruik van maatschappelijk erfgoed. De kerk van Mariaparochie is dé blikvanger van het dorp. Het werkt verbindend en trekt toeristen aan. In Overdinkel zijn de verhalen het maatschappelijk erfgoed van het dorp. Bezoekers worden meegenomen in het smokkelverleden van het grensdorp.

Platteland Kiest Positie is dé podcast over het actieve, Overijsselse platteland. Presentator Zegert van der Linde bezoekt Overijsselse dorpen en praat met de inwoners over hun plannen voor een leefbaar platteland.

Luister mee via Spotify of Apple en laat je inspireren!