Prikbord

Maak inwoners en professionals uit Overijssel attent op handige weetjes op dit prikbord. Je kunt hier ook iets aanbieden. Kortom: vraag en aanbod van en voor Overijssel binnen het sociale domein vind je hier.  

Samen Voor Elkaar heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Brian ten Bosch

We zijn supertrots om te delen dat het eerste 3X3Zwolle event een enorm succes was! In sporthal Victorium hebben we een top evenement neergezet met een geweldige sfeer en een vlekkeloze organisatie. Dit succes danken we aan ons fantastische team: Klaas, Pelle, Thomas en Brian. Ondanks dat we enkele evaluatiepunten hebben voor het volgende event, kijken we nu al uit naar de volgende editie van 3X3Zwolle!

Onze scheidsrechters kwamen vanuit heel Nederland en zelfs vier uit Duitsland om ervoor te zorgen dat de wedstrijden soepel verliepen. Dankzij hun inzet verliepen de games zonder incidenten, maar met volop intens en spannend 3X3 basketbal. We hebben genoten van veel close games en prachtige winnaars. Felicitaties aan:

MIXU12 uit Enschede
Mannen/Vrouwen U14 uit Leiden
Mannen U16 uit Bielefeld
Zwolle Vrouwen U18
Mannen U18 uit Bielefeld
Mannen 18+ met een Landstede Hammers verleden

Met trots kunnen we melden dat bij deze eerste editie direct al 47 teams meededen, wat neerkomt op een totaal van 175 spelers verdeeld over 6 categorieën.

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers en iedereen die ons heeft geholpen dit eerste evenement mogelijk te maken. Zonder jullie inzet was dit niet gelukt.

De aftermovie van Moos & Guido en de foto’s gemaakt door Mick staan nu online. Bekijk ze hier en beleef de energie en passie van het event opnieuw!

Tot slot willen we onze partners bedanken voor hun steun en vertrouwen in ons, waardoor we dit toernooi konden realiseren. We kijken uit naar toekomstige samenwerkingen om nog meer geweldige 3X3Zwolle evenementen te organiseren.

Profielfoto van Asia Golunska

Sociale ontmoetingsplekken
Ben jij bestuurder van een Kulturhus of wijkcentrum? Of werk je op dit thema bij een gemeente?
Kom dan naar de kennissessie 'Uitdagingen Sociale ontmoetingsplekken' op 27 oktober in Nieuw Heeten.
Na deze kennissessie weet jij welke beschikbare ondersteuning er is in de provincie Overijssel.
Het zijn uitdagende tijden, waarin we van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen helpen. Samen voor Elkaar
Meld je snel aan!

https://www.overijssel.nl/algemene-onderdelen/aanmelden-evenementen/aanmelden-kennissessie-uitdagingen-sociale/

Volgend jaar 16,17 en 18 juni is er een workshop aquarelleren onder leiding van de Engelse aquarellist Tim Wilmot. We werken vanuit de kapel t'Rijsselt in Eefde. Bij goed weer gaan we buiten schilderen aan de IJssel en in Zutphen. Voor meer informatie over het programma en kosten kunt u terecht bij At Flierman.
email: a.flierman@conmcepts.nl
tel.: 06 27742658

Profielfoto van Nienke Roelofs

Er zijn heel veel honden bijgekomen vanwege corona. Omdat ik heb gemerkt dat eigenaren (en hun omgeving) aanlopen tegen zaken als een hond die geen rust heeft, gestrest is en overprikkelt reageert op zijn omgeving (bel, alleen thuis zijn) met alle gevolgen van dien. Blaffen, overlast voor buren... organiseer ik van 19-22 september, gratis "de relaxte hond challenge". Aanmelden kan hier https://www.lerenkananders.nl/activiteiten-en-workshops/

Profielfoto van Jolanda Prins St Prinshuizen Prins

Beste mensen, Prinshuizen verblijft
op een prachtige zorglocatie op landhoeve de Zwiese in Loozen- gemeente Hardenberg. Prinshuizen is een kleinschalige maatwerkvoorziening beschermd-begeleid wonen voor 18 jaar en ouder. Doelgroep ggz,lvb en jeugd/verlengt.
Er zijn geweldige appartement kamers beschikbaar met eigen sanitair,minikeukentje, internet. Een prachtig authentieke voormalig zorghotel. Indicatie wlz -wmo of verlengde jeugdzorg.
Voor informatie mail info@prinshuizen.nl of bel 06-20301044

Profielfoto van Marius Kok

Met een eenvoudige werkwijze subsidie aangevraagd en daarmee onze website goed vernieuwd. Zie https://budoverenigingdeventer.nl Nu kunnen we veel makkelijker berichten, foto's en video's plaatsen, waardoor we weer op een actuele wijze aansluiting krijgen bij onze doelgroepen!

Profielfoto van Bas Nijkamp

Veel papier besparen met een handige applicatie die ieder formulier digitaal kan maken. Mogelijk een interessante optie voor projecten op Samen voor elkaar:

https://www.getincontrol.eu/

Jarno Vedders heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Giny Hoogeslag

Wat een slim idee zeg, en bespaart meteen mooi wat geld voor dorpshuizen en sportverenigingen (en anderen die een koelkast gebruiken natuurlijk).

https://www.dorpshuizen.nl/innovatieve-koelkast-in-drentse-dorpshuizen/

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Alex Wunsch
Wie helpt mee met meer groen in de tuinen in Nederland te brengen.
Bomen planten en struiken kun je makkelijk online bestellen en laten bezorgen door heel Nederland.
https://www.onlinegroen.nl/struiken-4
Profielfoto van Elske Oost
Onze picto's zijn af. Yes! Ook de infographic. Nu kan iedereen aan de slag :). Wedden dat je anders naar de openbare ruimte kijkt nadat je dit hebt gezien. Twee routes in ontwikkeling in Diepenveen. Lekker bezig met zijn allen.
Profielfoto van Elske Oost
Onze picto's zijn af. Yes! Ook de infographic. Nu kan iedereen aan de slag :). Wedden dat je anders naar de openbare ruimte kijkt nadat je dit hebt gezien.
Jarno Vedders heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van John Disselhorst
Het Sportorant puilde uit! De zaal was op 17 september 2018 te klein om alle energieke Haarlenaren een plaats te geven. Wethouder Dennis Op Den Dries was trots op de saamhorigheid: de kracht van Haarle. Inmiddels hebben 60 huishoudens de enquête ingeleverd, het enthousiasme is bijzonder groot. Op www.Haarle.com kunnen de bewoners alsnog de digitale enquête invullen. Dit kan nog een aantal weken. Samen werken wij aan betaalbare energie. Op woensdag 10 oktober is de volgende bijeenkomst, ook daar is iedereen van harte welkom. Wij zullen dan de resultaten van de enquête bekend maken en de eerste stappen zetten. 
Presentatie van de avond: https://www.haarle.com/wp-content/uploads/2018/09/20180917_PBH_DuurzaamHaarle.pdf
Enquêteformulier: https://webclient.moreapp.com/#/form/5b98f79aa6feee08512a2dc4
Profielfoto van André Verduijn

Zonneparken: hoge opbrengsten maar ook hoge kosten


Een interview door Geesje Rotgers in V-focus augustus 2018 met mijn Countus-collega Andreas van der Vis en mijzelf.

Meer vragen over zonneparken? Neem gerust contact met mij op!

http://vlb.nl/zonneparken-hoge-opbrengsten-maar-ook-hoge-kosten-2/

Renske de Man heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Tom Jannink
Heb je al een kijkje genomen in het subsidieloket? Deelnemers van askoverijssel.nl hebben toegang tot een uitgebreid subsidieloket met meer dan 1500 subsidies en fondsen. Dus heb je een goed idee en zoek je nog naar financieringsmogelijkheden? Neem dan een kijkje in het subsidieloket: https://www.askoverijssel.nl/subsidies
Mirjam Arends heeft dit bericht geliked
Profielfoto van Babke Roeterdink

De energietransitie biedt allerlei kansen. Overal in het land ontstaan initiatieven om duurzame energie op te wekken. In Bathmen wordt het op een bijzondere manier aangepakt. Daar participeren boeren in een lokale energiecoöperatie met als naam Co-Stroom. Ze stellen hun daken beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie.Op daken van agrariërs worden zonnepanelen gelegd en de stroom daarvan wordt geleverd aan de bewoners in de buurt. De boeren in Bathmen nemen daarbij initiatief en verantwoordelijkheid!


https://co-stroom.nl/

Tom Jannink heeft op dit bericht gereageerd
Profielfoto van Babke Roeterdink

Jongeren betrekken!

 ‘Hoe dan’ is een publicatie van Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) . In deze publicatie worden verschillende manieren beschreven om met, voor en door jongeren plannen of visies te vormen, hen na te laten denken over de toekomst en/of actie te doen ondernemen. Daarnaast bevat het een aantal nuttige tips voor het betrekken van jongeren en informatie over PJG en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Kortom: een handig hulpmiddel.

Er worden twee concrete methoden beschreven en zijn door het stappenplan makkelijk door jou zelf uit te voeren. Mocht je daarbij ondersteuning kunnen gebruiken of vragen hebben over methoden op maat, neem dan contact op met PJG.

http://pjgelderland.nl/?portfolio=publicatie-methodieken