Info Subsidies & Fondsen

Je hebt een mooi idee of initiatief dat is ontstaan vanuit inwoners. Maar het project opzetten en uitvoeren kost wellicht geld. Hoe kom je aan geld voor dergelijke bewoners-/maatschappelijke initiatieven?

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor bewonersinitiatieven, maatschappelijke initiatieven en buurtparticipatie. Ook zijn er uiteenlopende mogelijkheden om deze initiatieven, wanneer ze kosten met zich meebrengen, te financiëren. Welke mogelijkheden zijn er?

  • Subsidies via het Rijk, de Provincie, gemeentelijk of via andere overheidsorganisaties
  • Fondsen
  • Alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding, giften, sponsoring

Overzicht subsidies & fondsen via Samen Voor Elkaar
Via dit platform geven we je een compleet overzicht van alle subsidies, fondsen en crowdfunding mogelijkheden. Om dit overzicht te kunnen bekijken, dien je wel ingelogd te zijn. Hoe krijg ik een overzicht van alle subsidies en fondsen?
Stap 1 - Zorg dat je bent ingelogd op dit platform. Dit kan door je je te registreren. Via deze link kun je je eenvoudig en kosteloos registreren
Stap 2 - Eenmaal ingelogd, krijg je onder 'Financiering' een 3de menu-item te zien, namelijk 'Overzicht Subsidies & Fondsen'. Let op: deze krijg je dus niet te zien wanneer je NIET ingelogd bent. 
Stap 3 - Klik dit menu-item aan en ga vervolgens op deze pagina naar de link. Je krijgt dan direct de beschikking over het overzicht van alle subsidies en fondsen in Overijssel. 

Dit overzicht opent - nieuwe - deuren om je project gefinancieerd te krijgen via subsidies en fondsen. Zeker de moeite waard dus!