Maak inwoners en professionals uit Overijssel attent op handige weetjes op dit prikbord. Je kunt hier ook iets aanbieden. Kortom: vraag en aanbod van en voor Overijssel binnen het sociale domein vind je hier.
Veel papier besparen met een handige applicatie die ieder formulier digitaal kan maken. Mogelijk een interessante optie voor projecten op Samen voor elkaar:
Wat een slim idee zeg, en bespaart meteen mooi wat geld voor dorpshuizen en sportverenigingen (en anderen die een koelkast gebruiken natuurlijk).
https://www.dorpshuizen.nl/innovatieve-koelkast-in-drentse-dorpshuizen/
Bomen planten en struiken kun je makkelijk online bestellen en laten bezorgen door heel Nederland.
https://www.onlinegroen.nl/struiken-4
Presentatie van de avond: https://www.haarle.com/wp-content/uploads/2018/09/20180917_PBH_DuurzaamHaarle.pdf
Enquêteformulier: https://webclient.moreapp.com/#/form/5b98f79aa6feee08512a2dc4
Zonneparken: hoge opbrengsten maar ook hoge kosten
Een interview door Geesje Rotgers in V-focus augustus 2018 met mijn Countus-collega Andreas van der Vis en mijzelf.
Meer vragen over zonneparken? Neem gerust contact met mij op!
http://vlb.nl/zonneparken-hoge-opbrengsten-maar-ook-hoge-kosten-2/
Subirrigatie: omgekeerde drainage
https://www.nieuweoogst.nu/nieuws/2018/08/13/subirrigatie-mogelijk-alternatief-voor-beregenen
De energietransitie biedt allerlei kansen. Overal in het land ontstaan initiatieven om duurzame energie op te wekken. In Bathmen wordt het op een bijzondere manier aangepakt. Daar participeren boeren in een lokale energiecoöperatie met als naam Co-Stroom. Ze stellen hun daken beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie.Op daken van agrariërs worden zonnepanelen gelegd en de stroom daarvan wordt geleverd aan de bewoners in de buurt. De boeren in Bathmen nemen daarbij initiatief en verantwoordelijkheid!
Jongeren betrekken!
‘Hoe dan’ is een publicatie van Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) . In deze publicatie worden verschillende manieren beschreven om met, voor en door jongeren plannen of visies te vormen, hen na te laten denken over de toekomst en/of actie te doen ondernemen. Daarnaast bevat het een aantal nuttige tips voor het betrekken van jongeren en informatie over PJG en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Kortom: een handig hulpmiddel.
Er worden twee concrete methoden beschreven en zijn door het stappenplan makkelijk door jou zelf uit te voeren. Mocht je daarbij ondersteuning kunnen gebruiken of vragen hebben over methoden op maat, neem dan contact op met PJG.