Prikbord

Maak inwoners en professionals uit Overijssel attent op handige weetjes op dit prikbord. Je kunt hier ook iets aanbieden. Kortom: vraag en aanbod van en voor Overijssel binnen het sociale domein vind je hier.  

Beste mensen, we zijn verhuist naar ern prachtige zorglocatie landhoeve de Zwiese in Loozen gemeente Hardenberg. Prinshuizen is een kleinschalige maatwerkvoorziening beschermd wonen voor 18 jaar en ouder. Doelgroep ggz.
Er zijn geweldige appartement kamers beschikbaar met eigen sanitair,minikeukentje,tv en internet in een prachtig authentieke oormalig zorghotel. Indicatie wlz verblijf.
Voor informatie mail info@prinshuizen.nl of bel 06-20301044

Met een eenvoudige werkwijze subsidie aangevraagd en daarmee onze website goed vernieuwd. Zie https://budoverenigingdeventer.nl Nu kunnen we veel makkelijker berichten, foto's en video's plaatsen, waardoor we weer op een actuele wijze aansluiting krijgen bij onze doelgroepen!

Veel papier besparen met een handige applicatie die ieder formulier digitaal kan maken. Mogelijk een interessante optie voor projecten op Samen voor elkaar:

https://www.getincontrol.eu/

18 maart Uitwisselingsbijeenkomst Geluksroute.
Aanmelden kan tot vrijdag a.s. 13 maart.

Jarno Vedders heeft op dit bericht gereageerd

Wat een slim idee zeg, en bespaart meteen mooi wat geld voor dorpshuizen en sportverenigingen (en anderen die een koelkast gebruiken natuurlijk).

https://www.dorpshuizen.nl/innovatieve-koelkast-in-drentse-dorpshuizen/

(onbekend) heeft dit bericht geliked
Wie helpt mee met meer groen in de tuinen in Nederland te brengen.
Bomen planten en struiken kun je makkelijk online bestellen en laten bezorgen door heel Nederland.
https://www.onlinegroen.nl/struiken-4
Onze picto's zijn af. Yes! Ook de infographic. Nu kan iedereen aan de slag :). Wedden dat je anders naar de openbare ruimte kijkt nadat je dit hebt gezien. Twee routes in ontwikkeling in Diepenveen. Lekker bezig met zijn allen.
Onze picto's zijn af. Yes! Ook de infographic. Nu kan iedereen aan de slag :). Wedden dat je anders naar de openbare ruimte kijkt nadat je dit hebt gezien.
Jarno Vedders heeft op dit bericht gereageerd
Het Sportorant puilde uit! De zaal was op 17 september 2018 te klein om alle energieke Haarlenaren een plaats te geven. Wethouder Dennis Op Den Dries was trots op de saamhorigheid: de kracht van Haarle. Inmiddels hebben 60 huishoudens de enquête ingeleverd, het enthousiasme is bijzonder groot. Op www.Haarle.com kunnen de bewoners alsnog de digitale enquête invullen. Dit kan nog een aantal weken. Samen werken wij aan betaalbare energie. Op woensdag 10 oktober is de volgende bijeenkomst, ook daar is iedereen van harte welkom. Wij zullen dan de resultaten van de enquête bekend maken en de eerste stappen zetten. 
Presentatie van de avond: https://www.haarle.com/wp-content/uploads/2018/09/20180917_PBH_DuurzaamHaarle.pdf
Enquêteformulier: https://webclient.moreapp.com/#/form/5b98f79aa6feee08512a2dc4

Zonneparken: hoge opbrengsten maar ook hoge kosten


Een interview door Geesje Rotgers in V-focus augustus 2018 met mijn Countus-collega Andreas van der Vis en mijzelf.

Meer vragen over zonneparken? Neem gerust contact met mij op!

http://vlb.nl/zonneparken-hoge-opbrengsten-maar-ook-hoge-kosten-2/

Edwin Slaghekke heeft dit bericht geliked
Renske de Man heeft dit bericht geliked
Heb je al een kijkje genomen in het subsidieloket? Deelnemers van askoverijssel.nl hebben toegang tot een uitgebreid subsidieloket met meer dan 1500 subsidies en fondsen. Dus heb je een goed idee en zoek je nog naar financieringsmogelijkheden? Neem dan een kijkje in het subsidieloket: https://www.askoverijssel.nl/subsidies
Mirjam Arends heeft dit bericht geliked

De energietransitie biedt allerlei kansen. Overal in het land ontstaan initiatieven om duurzame energie op te wekken. In Bathmen wordt het op een bijzondere manier aangepakt. Daar participeren boeren in een lokale energiecoöperatie met als naam Co-Stroom. Ze stellen hun daken beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie.Op daken van agrariërs worden zonnepanelen gelegd en de stroom daarvan wordt geleverd aan de bewoners in de buurt. De boeren in Bathmen nemen daarbij initiatief en verantwoordelijkheid!


https://co-stroom.nl/

Tom Jannink heeft op dit bericht gereageerd

Jongeren betrekken!

 ‘Hoe dan’ is een publicatie van Plattelands Jongeren Gelderland (PJG) . In deze publicatie worden verschillende manieren beschreven om met, voor en door jongeren plannen of visies te vormen, hen na te laten denken over de toekomst en/of actie te doen ondernemen. Daarnaast bevat het een aantal nuttige tips voor het betrekken van jongeren en informatie over PJG en de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Kortom: een handig hulpmiddel.

Er worden twee concrete methoden beschreven en zijn door het stappenplan makkelijk door jou zelf uit te voeren. Mocht je daarbij ondersteuning kunnen gebruiken of vragen hebben over methoden op maat, neem dan contact op met PJG.

http://pjgelderland.nl/?portfolio=publicatie-methodieken

NieuwsVraag & AntwoordTools