Nieuwsbericht

Project de Groene Loper Hengelo

Profielfoto van Ferdinand Dissel
11 juni 2018 | 1 minuut lezen

Groene Loper HengeloStichting Groener Hengelo is in 2018 gestart met het project de Groene Loper Hengelo. Als je rond kijkt in Hengelo, zie je dat er best veel groene initiatieven zijn in de stad. Allerlei mensen zijn al bezig om hun eigen omgeving groener te maken met bijvoorbeeld buurtmoestuinen, bollenperken of geveltuinen. De Groene Loper Hengelo wil deze initiatieven ondersteunen en samenbrengen om van elkaar te leren.

Op 15 mei jl. was er weer een goedbezochte bijeenkomst waar onder meer aan de orde kwamen:

  • Actie Bloemenlint: de biodiversiteit vergroten voor met name de Nederlandse wilde bijen.
  • Vlinderdriehoek: een uitleg van de plannen en de waarde ervan.
  • Wat kun je zelf doen aan een gezonde, groene stad.
  • Burendag op 22 september: hulp bij het indienen van een aanvraag voor subsidie (max. € 400,--).
  • Tips voor financieringsmogelijkheden: 
  1. De Groene Pet subsidie: Om de aanleg van sedumdaken te stimuleren kent de gemeente Hengelo sinds 2014 deze subsidieregeling. Er is voor 2018 nog geld beschikbaar, maar op=op!
  2. De Stadscheque: Goed idee voor de binnenstad van Hengelo?, vraag dan een stadscheque aan.
  3. Kom Meedoen subsidie: De gemeente stelt subsidie beschikbaar voor het verminderen van eenzaamheid en het verhogen van zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in de Hengelose samenleving. Organisaties die in 2018 activiteiten organiseren die gericht zijn op ontmoeten en dag- en vrijetijdsbesteding kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie.
  4. De Buurtbon: Een buurtbon is een soort tegoedbon. Hengeloërs kunnen met een buurtbon ideeën betalen om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Veel Hengeloërs hebben inmiddels met de buurtbon iets moois gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. De erkende bewonersorganisaties geven de gemeente advies of een idee geschikt is voor een buurtbon of niet.

Ben je al bezig met een groen project, of heb je een leuk idee om jouw buurt te vergroenen? Laat het weten via de website van Stichting Groener Hengelo of mail naar groeneloperhengelo@gmail.com.