Nieuwsbericht

Project Kuier Deur van start in gemeente Losser

31 oktober 2019 | 1 minuut lezen

Op maandag 7 oktober jl gaf wethouder Nijhuis (sport) het startsein voor Kuier Deur in Overdinkel door de GOAN stok omhoog te houden en de groep veel succes en bovenal veel plezier te wensen. 

Kuier Deur Losser kent 2 opstapplaatsen, in Overdinkel en in Losser. 15 enthousiaste inwoners van Overdinkel en 25 enthousiaste inwoners uit Losser gaan de komende 16 weken de uitdaging aan om elkaar beter te leren kennen en samen te wandelen/trainen naar het eindevent op zondag 26 januari 2020. Bij het eindevent kan men kiezen om 5 of 10 km te wandelen. Opvallend is dat er veel mannen de uitdaging aangaan, wat een geweldige dynamiek geeft in de groep naast de gezellige dames! De begeleiding is in handen van 5 vrijwillige wandelcoaches die de groep op enthousiaste wijze weet te motiveren om dit doel te gaan halen.

Kuier Deur heeft als doel om mensen in beweging te brengen die niet of nauwelijks bewegen. Verder wordt er gekeken om achter de vraag te komen waarom iemand het moeilijk vind om in beweging te komen. Als deze blokkades beslecht zijn kan gewerkt worden aan duurzaam bewegen. Kuier Deur Losser werkt samen met huisartsen, St. Fundament Losser, buurtsportcoaches, afdeling WIJZ gemeente Losser. De reacties van de deelnemers zijn veelbelovend en zorgen voor veel plezier bij de wandeltrainingen.

Vraag & AntwoordThema's