Activiteit

Groenbezig Festival

26 maart
26 maart 2021
14:15 tot 17:00
Evenement
3 maart 2021 | 1 minuut lezen

Digitaal de bloemetjes buiten zetten
Vrijdagmiddag 26 maart vindt het Groenbezig Festival plaats. Hét festival voor alle lokale groene vrijwilligers uit Overijssel. Natuurlijk hadden we jullie het liefst live ontmoet tijdens een gezellige en inspirerende dag in het veld, maar vanwege corona gaan we nu samen digitaal de bloemetjes buiten zetten. Net zo leerzaam en vrolijk, en met inspirerende workshops!
Wanneer: Vrijdagmiddag 26 maart, vanaf 14.15 tot 17.00 uur
We hebben een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Gastspreker is Arnold van Vliet, bioloog bij de Wageningen University&Research en coördinator van verschillende citizen science projecten. Arnold start de middag met een inleiding. Daarna kun je deelnemen aan één van de vele workshops: korte interactieve sessies waar mensen uit de praktijk hun kennis en ervaringen delen of samen met jou creatief aan de slag gaan.

Programma
14.10u Inloop van de digitale bijeenkomst, met muziek en beelden van de vele groene vrijwilligers. Zorg dat je de koffie of thee hebt klaar staan!
14.30u Welkom door Matthijs Nijboer, directeur van Natuur en Milieu Overijssel, gastheer namens Groenbezig.
14.40u Inleiding door Arnold van Vliet: Meebewegen met klimaatverandering? Hoe dan? 2020 was het warmste jaar ooit, met daarna een strenge vorstperiode.                 Dit heeft grote consequenties voor de natuur. De uitdaging is hoe wij en de natuur kunnen meebewegen.
15.15u Korte break
15.25u Workshopronde 1
16.00u Korte break
16.10u Workshopronde 2
16.45u Afsluiting


Meld je aan voor het Groenbezig Festival via https://groenbezig.nl/aanbod/groenbezig-festival Hier vind je ook de informatie over de workshops.

Aanmeldingen moeten uiterlijk 21 maart binnen zijn.

NieuwsThema's