Margriet Twisterling

Uitlijning profielfoto

Organisatie: Youmee
Functie: Bedenker en ontwikkelaar van Youmee
Werkgebieden: Advisering, Communicatie en PR, Netwerken/Co-creatie, Onderzoek/monitoring/evaluatie, Projectuitvoering, Bestuurlijke vernieuwing
Specialisme(n): Dorps/wijk/buurtontwikkeling, Relatie overheid bewoners
Kennis over: Bewonersparticipatie
Lid sinds: 17-05-2018

Over Margriet

Youmee is een werkwijze om onze democratie te versterken en waarbij gelijkwaardigheid en inclusiviteit voorop staan. Youmee kan worden ingezet in het openbaar bestuur, door gemeenteraden en politieke partijen en ook in bedrijven, organisaties en verenigingen. We gebruiken de wijsheid in de groep voor het verrijken van plannen en werken toe naar een breder gedragen besluit. Dit noemen wij de Youmee-methode, waarbij zoveel mogelijk mensen laagdrempelig worden betrokken bij de inrichting van onze samenleving.

Youmee maakt gebruik van een app waarin vraagstukken worden geplaatst waarover jij je mening kunt geven. Centraal staat het deliberatieve karakter. Hiermee wordt polarisatie vermeden en worden mensen onbewust geïnspireerd tot nieuwe inzichten en anders denken. Youmee geeft iedereen de kans om gezien en gehoord te worden en deel te nemen. Daarbij kun je in Youmee veilig een afwijkende mening hebben, omdat je anoniem reageert.

De missie van Youmee is dat mensen zich weer gezien en gehoord voelen. Dat ieders mening er mag zijn én ertoe doet. We ontwikkelen en verrijken in samenspraak plannen en/of werkwijzen en nemen besluiten op basis van gelijkwaardigheid en respect. Wij streven hiermee naar meer verbinding, meer sociale samenhang en een inclusieve samenleving.

Bijdragen van Margriet

Margriet Twisterling heeft in totaal 1 item bijgedragen.

Item Type Datum
Nieuwsbericht 10-08-2022