Nieuwsbericht

Participatie app Youmee wordt ingezet bij ontwikkeling Leader Ontwikkel Strategie

10 augustus 2022 | 1 minuut lezen

Leader is een Europees subsidieprogramma voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van het platteland. De filosofie is: mensen samenbrengen, het proces op gang brengen en stimuleren dat er dingen gebeuren. Tijdens drie streekcafé’s wordt input bij bewoners opgehaald voor het ontwikkelen van een Lokale Ontwikkel Strategie (LOS) voor de komende jaren. Er is gekozen voor een opzet om samen te koken en te eten, waarbij met elkaar wordt gepraat over de inrichting van de leefomgeving. 

Tijdens de avond wordt ook de app Youmee geïntroduceerd en in gebruik genomen. Het is de bedoeling om gemakkelijk contact te blijven houden en iedereen steeds weer opnieuw betrekken, ook bij andere onderwerpen. Daarnaast zullen we de deelnemers vragen om hun buren en vriendenkring te wijzen op de mogelijkheid om met Youmee mee te praten over de toekomst van de regio, als ze geen gelegenheid hebben om naar de streekcafé’s te komen. 

Er is een streekcafé op 8 september in Lemelerveld, op 13 september in Zwartsluis en op 15 september in Rouveen. Elk streekcafé begint om 17.30 uur en is inclusief soepmaaltijd. Rond 20.00 uur is het weer afgelopen. 

Karola Schröder is coördinator voor Leader Noord Overijssel en is benieuwd hoe het project met Youmee zal verlopen. 


“We zetten Youmee specifiek in om jongeren op het platteland te bereiken en te betrekken. Ook nadat de LOS is ontwikkeld blijven we Youmee gebruiken om jongeren aangehaakt te houden. Iets wat door middel van bijeenkomsten nauwelijks lukt.”

 

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Youmee op https://www.youmee.nl/#contact