Nieuwsbericht

Financiële hulp voor initiatieven bij digitalisering van diensten en producten

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
10 juli 2020 | 1 minuut lezen

Het coronavirus heeft ons de afgelopen maanden op allerlei manieren beperkt. Gelukkig hebben we nu steeds meer bewegingsruimte, al blijven we voorlopig een anderhalvemetersamenleving. Dat vraagt aanpassingen van ons allemaal. De provincie Overijssel ondersteunt ondernemers en organisaties hierbij met het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’. Dat doet de provincie o.a. met de regeling Digitaliseringsvouchers.

Regeling digitaliseringsvouchers

Overijsselse maatschappelijke en culturele ondernemingen en mkb’ers kunnen vanaf 13 juli een Digitaliseringsvoucher aanvragen. Met deze voucher kun je een in Overijssel gevestigd bedrijf inschakelen voor het digitaliseren van producten en processen. Ook kun je dit voucher inzetten voor het digitaal bereiken van je klanten of leden.

Breed inzetbaar

Deze voucher kun je bijvoorbeeld inzetten voor het ontwikkelen van online inschrijfmodules voor sportlessen, het online boeken van vergaderruimtes in het buurthuis of het aanbieden van een concert met een livestream. Maar ook voor het opstellen van een digitale marketingstrategie of het updaten van je webshop mag de voucher worden ingezet. Kortom: de vouchers is breed inzetbaar.

Waar kun je de subsidie aanvragen?

De provincie verstrekt vouchers van maximaal 2.500,- euro voor digitale dienstverlening en maximaal 10.000,- euro voor digitalisering van producten en processen. Er is sprake van co-financiering; de voucher kan worden ingezet voor maximaal de helft van de kosten. Je kunt de voucher vanaf maandag 13 juli aanvragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel. In eerste instantie is een totaalbedrag van 250.000,- euro beschikbaar.