Nieuwsbericht

Uitnodiging bijeenkomst 'Over wonen van senioren gesproken' 3 en 10 oktober

Profielfoto van Inez Satter
18 september 2023 | 1 minuut lezen

Wat zijn de woonkansen voor senioren in mijn omgeving? Wat is er mogelijk, hoe kan ik hen helpen en vooral: hoe doe ik dat? Kom naar de thematafel ‘Over wonen van senioren gesproken’ op 3 of 10 oktober en krijg antwoord op deze vragen!

 

Programma

Tijdens de bijeenkomst horen we van dr. Petra de Jong meer over de (geringe) doorstroming van ouderen op de woningmarkt en wat daar de oorzaken van zijn. Daarnaast gaan we aan de slag!

Ontdek hoe je zo lang mogelijk gezond kunt wonen in je eigen buurt met het buurtgenoten spel, doe mee aan de wooncheck of ga in gesprek over welke verschillende woonvormen er zijn. Na afloop heeft u een rugzak vol inspiratie en informatie zodat u de senioren in uw omgeving een stapje verder kunt helpen.

 

Project ‘Ouder worden doe je samen’

Goed voorbereid de toekomst in! Dat is waar KBO Overijssel en PCOB Overijssel zich sterk voor maken. Samen met provincie Overijssel is hiervoor het project 'Ouder worden doe je samen; over wonen van senioren gesproken' opgezet. Deze thematafels zijn het startpunt voor dit project.

 

Praktische informatie

De thematafels zijn identiek en vinden op de volgende momenten plaats:

Dinsdag 3 oktober 2023 in het ontmoetingscentrum Wierden. Adres: Spoorstraat 7, 7641 BJ Wierden

Dinsdag 10 oktober 2023 in de Weijenbelt in Berkum (Zwolle). Adres: Campherbeeklaan 82, 8024 BZ Berkum

Inloop 09.30 uur, start programma 10.00 uur. Afsluitende lunch om 12.30 uur.

 

Meld je hier aan!

 

De thematafels worden mogelijk gemaakt door het programma Sociale Kwaliteit van de provincie Overijssel, KBO Overijssel, PCOB Overijssel, WijzOud en georganiseerd door Stichting Stimuland.