Nieuwsbericht

Initiatief uit Zwolle: help mondkapjes maken

Profielfoto van Kate Wissink
3 juni 2020 | 1 minuut lezen

Bron: ZwolleNu

Juist nu er overal in het land weer langzaam stappen worden gemaakt om uit de quarantaine te komen zijn mondkapjes nog enorm in populariteit aan het stijgen. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer het openbaar vervoer in zonder mondkapje, maar ook vooral voor de zorg blijven de kapjes enorm belangrijk. Karin van Oosten (Zwolle) en Aniek Bakker (Amsterdam) hebben hier een burgerinitiatief voor opgestart. Ze vragen mensen om te helpen met mondkapjes maken.

Om het initiatief van de grond te krijgen hebben ze een crowdfunding voor opgestart. Naast doneren kunnen mensen ook helpen door een pakketje op te halen waarmee ze 40 mondkapjes kunnen maken, of door het initiatief verder via social media te verspreiden. De mondkapjes zijn recyclebaar en ontworpen in samenwerking met huisartsen. 

Mocht je nou zelf ook willen helpen of heb je mondkapjes nodig, dan kun je mailen naar karin@karinvanoosten.nl. Meer informatie over het initiatief kan ook worden gevonden op de website van Karin van Oosten, via deze link.