Nieuwsbericht

Leerlijn Behoud het Overijsselse Kerkgebouw

In Overijssel komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van het kerkdorp en biedt daarom de leerlijn Behoud het Overijsselse Kerkgebouw aan. 

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
27 november 2023 | 1 minuut lezen

In Overijssel komen steeds meer kerkgebouwen leeg te staan. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor de toekomst van het kerkdorp en biedt daarom de leerlijn Behoud het Overijsselse kerkgebouw aan. 

 

Datum: Start van de leerlijn: 8 december 2023

Locatie: Verschillende locaties in Overijssel en online

 

In deze leerlijn van Erfgoedacademie ga je aan de slag met het ‘merk van je kerk’. Je leert over de gebruiksmogelijkheden van jouw kerkgebouw en kijkt naar de behoefte van de omgeving. Je krijgt hulp van experts op het gebied van bijv. gebruiksmogelijkheden, omgevingsfactoren, duurzaamheid, financiën en exploitatie. Samen met hen en de andere deelnemers maak je een plan dat goed afgestemd is op jouw situatie, en waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Wil je aan de slag met het toekomstbestendig maken van een kerkgebouw in Overijssel? Dan is deze leerlijn iets voor jou!

 

? Meer informatie en inschrijven: Leerlijn Behoud je kerkgebouw Overijssel 8 december van start | Samen Voor Elkaar Overijssel