Nieuwsbericht

Saxion studenten komen met een sportieve challenge tijdens de coronacrisis

Profielfoto van Kate Wissink
9 april 2020 | 1 minuut lezen

Vooral nu iedereen verplicht thuis zit door de coronacrisis is het belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Vijf studenten van Hogeschool het Saxion hebben een sportief initiatief bedacht om mensen aan het sporten te krijgen tijdens de coronacrisis: De HP challenge. Het doel is om mensen fit de quarantaine door te helpen, en tegelijkertijd het Rode kruis te ondersteunen. Hoe? Met touwtjespringen! 

Om mee te kunnen doen met de challenge is het de bedoeling dat je een groep vormt. Dit kunnen vrienden, familieleden of collega's zijn. Met zijn allen leg je een bedrag bij elkaar dat aan het Rode Kruis gedoneerd wordt. Op de website van de HP Challenge vorm je met de groep een poule. Iedere dag proberen alle leden zo lang mogelijk touwtje te springen. De tijden kunnen worden ingevuld op de website. Hoe langer de challenge loopt, hoe langer je het touwtjespringen vol kunt houden. Goed voor de conditie, en een leuke manier om toch nog wat te kunnen sporten tijdens de coronacrisis. 

Zo krijg je toch nog een beetje het gevoel dat je wat met zijn allen doet en motiveer je elkaar om fit te blijven. Daarnaast is het gezond, en maak je er ook het Rode Kruis heel blij mee. De HP Challenge stopt pas wanneer de quarantaine voorbij is. Uit elke pool komen twee winnaars: één die het langste heeft gesprongen en één die eigenlijk zou hebben gewonnen als er rekening zou worden gehouden met leeftijd en je BMI. Op deze manier blijft de challenge voor iedereen leuk, ongeacht de leeftijd. Met je groep kun je een prijs afspreken voor de twee winnaars, een etentje na de quarantaine bijvoorbeeld!

Aanmelden en een poule vormen kan via deze website.