Nieuwsbericht

Wilsum helpt

20 maart 2020 | 1 minuut lezen

Inwoners van Wilsum die in deze tijd hulp nodig hebben voor kleine boodschappen en andere zorg kunnen contact opnemen met meldpunt 'Hulp in Wilsum'.

Vanuit de beide kerken, Dorpsbelangen en inwoners van Wilsum wordt graag een helpende hand geboden. Christine Riezebos (Hendrik Evinkstraat) coördineert vraag en aanbod voor hulp. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen van spoedmedicatie, boodschappen of andere zorg. 

Iedere straat heeft een groep eigen vrijwilligers met 1 contactpersoon. Deze contactpersoon zit samen met de organisatie in een groepsapp waat meldingen en aanvragen in gedeeld worden. De desbetreffende contactpersoon deelt dit in eigen groepsapp van de straat om de aanvraag voor hulp uit te zetten.

Er is huis aan huis geflyerd met vermelding van een 06 nummer om een aanvraag in te dienen op dorpsniveau.

Ieder contactpersoon heeft eigen straat briefje gedaan met eigen telefoonnumer. Alle ouderen en alleenstaanden hebben een telefoontje gehad of appje hoe het met ze is en of ze ergens hulp bij nodig hebben.

Met de lokale apotheek hebben wij 'ons' 06 ook gedeeld zodat wij een berichtje krijgen wanneer er iets opgehaald moet worden wanneer ze die dag niet een bezoegronde hebben.

Helaas hebben wij hierop ook al 'successen' geboekt door een kankerpatient weer van medicatie te voorzien. Dan weet je samen wel dat je goed werk en dankbaar werk verricht wat in deze surreële tijd broodnodig is.
  

Vraag & AntwoordThema's