Nieuwsbericht

Corona heeft ook grote impact op het platteland

De impact van het virus is groot en gaat aan niemand voorbij. We hebben een aantal zaken waar alle dorpen mee te maken krijgen op een rijtje gezet.

20 maart 2020 | 3 minuten lezen

We leven in een bijzondere tijd nu. Hoewel iedereen zo goed mogelijk zijn werk probeert te doen, staat ons dagelijks leven in het teken van Corona. De impact van het virus is groot en gaat aan niemand voorbij. De OVKK wenst iedereen veel sterkte. Zorg goed voor elkaar en help waar nodig. Wij zullen waar dat gewenst is klaar staan om vragen te beantwoorden. We hebben een aantal zaken waar alle dorpen mee te maken krijgen op een rijtje gezet.

75 jaar vrijheid
Het Oosten van het land werd 75 jaar geleden begin april bevrijd. Vele vrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen van verschillende herdenkingen en vieringen. In Borne is inmiddels besloten de festiviteiten, waar ook Engelse en Canadese veteranen voor waren uitgenodigd uit te stellen. Het verbod voor bijeenkomsten met meer dan 100 personen geldt tot en met 6 april. Het is heel zuur dat juist in dit bijzondere jaar de samenkomsten niet door kunnen gaan. Voor alle dorpen en kernen die festiviteiten organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid is de gemeente de aangewezen partner voor het maken van afspraken over verplaatsen van het evenement.

Deur Dorpshuizen tot 6 april op slot
Het kabinet heeft op zondag 15 maart het besluit genomen dat niet alleen alle scholen dicht moeten, maar ook horecabedrijven en sportkantines de deuren moeten sluiten. Dat betekent dat alle eet- en drinkgelegenheden tot en met 6 april aanstaande gesloten zijn. Buurt- en dorpshuizen vallen onder de paracommerciële horeca en vallen om die reden onder dezelfde richtlijnen als de reguliere horeca. Daarbij komt dat veel buurt- en dorpshuizen veel ouderen en andere kwetsbare bezoekers over de vloer krijgen. Daarom is extra waakzaamheid een must. Deze maatregelen zijn nodig om verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan.

Uitgesteld
Op 28 maart zou het “We Doen Het Samen Festival” gehouden worden in de prodentfabriek in Amersfoort. Een inspirerende dag voor initiatiefnemers en professionals. Helaas is het festival uitgesteld tot het najaar. Waarschijnlijk in september. Heb je al een kaartje gekocht? Dat blijft geldig! Meer informatie vind je op www.wedoenhetsamenfestival.nl

Maatregelen
De maatregelen rond het corona virus zijn te vinden op de website van het RIVM. We roepen al onze leden op zich te houden aan de aangekondigde maatregelen. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het Corona virus een halt toe roepen en ervoor zorgen dat de ziekenhuizen niet overbelast raken.

Handige en informatie websites:
De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot voor onze samenleving. Dat geldt ook voor onze leden; alle dorpsbelangenorganisaties en dorpshuizen. Op de website van het RIVM is steeds de meest actuele en volledige informatie terug te vinden. Volg deze voorschriften/richtlijnen en neem bij twijfel contact op met de lokale overheid en/of GGD. Mogelijk kan je ook informatie uit onderstaande links halen.

Thema's