Nieuwsbericht

Sportaccommodatie van het Jaar

Profielfoto van Monique -
3 februari 2020 | 2 minuten lezen

Wat wordt de Sportaccommodatie van het Jaar 2020?

Sport jouw vereniging in de mooiste accommodatie van Nederland? Dan is dit jullie kans! Nomineer de sportaccommodatie van jouw keuze en win!

Duurzaamheid

Het thema van dit jaar is Duurzaamheid. Of de accommodatie nou volledig is verduurzaamd of voor een gedeelte, het mag allemaal. Zolang je maar kunt bewijzen dat er bespaard is. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

  • het hergebruik van materialen;
  • besparing van energie, (schaarse) materialen en water;
  • weinig tot geen hinder wat betreft licht, geluid en dergelijke;
  • vermindering van vervuiling/afval.

Daarnaast willen we graag zien in welke mate jullie vereniging duurzaamheid uitdraagt in de communicatie, zoals het betrekken en informeren van leden.

Dus is de sportaccommodatie van jullie keuze koploper op het gebied van duurzaamheid? Scoort zij hoge ogen met een 'groene' aanpak? Lees dan snel verder.

Spelregels

Inzendingsperiode
De inzending start op 2 januari 2020 en loopt tot en met 4 februari 2020. Deelname is enkel mogelijk in deze periode.

Realisatie
Alleen sportaccommodaties waar de duurzaamheid al gerealiseerd is, kunnen in aanmerking komen. Is jouw sportaccommodatie nog niet zover, maar liggen er wel hele toffe toekomstplannen klaar? Lees hier alles over de stimuleringsprijs: Beste Initiatief Duurzaamheid.

NOC*NSF
Alleen verenigingen die lid zijn van een sportbond aangesloten bij NOC*NSF kunnen de sportaccommodatie van hun keuze nomineren.

Type sportaccommodatie
De volgende type sportaccommodaties kunnen genomineerd worden:

  • Een sportaccommodatie in eigendom van een sportvereniging
  • Een gemeentelijke sportaccommodaties waar verenigingen gebruik van maken
  • Een openbare sportlocatie (stadspark, bos, strand, …), waar een sportvereniging gebruik van maakt

Selectieprocedure

Uit alle inzendingen selecteert de jury de drie beste sportaccommodaties. Deze drie accommodaties zetten wij in het zonnetje in een filmpje, welke tijdens Vakbeurs Sportaccommodaties op 5 maart op het Sportbondenplein worden vertoont. Tot slot, kiest de jury uit deze drie accommodaties de winnaar!

Over de uitslag kan niet worden gecommuniceerd.

De prijzen en de prijswinnaars

Er zijn drie prijzen te vergeven, namelijk:

De prijzen zijn niet overdraagbaar aan derden en niet in te wisselen voor geld. De genomineerden voor “Sportaccommodatie van het Jaar" en “Beste Initiatief Duurzaamheid" krijgen tijdig bericht per e-mail. Indien de winnende sportaccommodatie wordt ingezonden door meerdere verenigingen, wordt de waarde van de cheque verdeeld onder deze verenigingen.

AANMELDEN? GA NAAR https://www.sportaccommodatievanhetjaar.nl/nl/award/registratie