Nieuwsbericht

Inspirerende Theatervoorstellingen 'Dromen Vangen' in IJsselland: Een avond vol Positieve Gezondheid 

De recente theatervoorstellingen van 'Dromen Vangen', georganiseerd door Positief Gezond IJsselland, hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de vele bezoekers. Deze interactieve en ontroerende avonden, gebracht door Theatergroep A la Carte, stonden in het teken van de bredere kijk op wat gezondheid werkelijk betekent (het gedachtengoed van Positieve Gezondheid). 

Profielfoto van Karin Veldman
31 mei 2024 | 2 minuten lezen

Positief Gezond IJsselland, een regionale beweging die diverse partijen samenbrengt om inspiratie en kennis over Positieve Gezondheid te bevorderen, heeft door het aanbieden van voorstellingen de aandacht gevestigd op bewustwording van het gedachtengoed. Dit gebeurt op een manier waarop mensen samenkomen om te lachen, te leren en actief deel te nemen. De voorstellingen hebben de essentie van Positieve Gezondheid – meer dan alleen de afwezigheid van ziekte – op een inspirerende manier tot leven gebracht. Deze ronde is expliciet aandacht besteed aan het uitnodigen van inwoners die buiten een professionele blik geïnteresseerd zijn.  

 

"Goed neergezet. Confronterend. Het raakt. Je wordt aan het denken gezet," zei een van de aanwezigen. 

 

Deze reacties zijn tekenend voor de impact die 'Dromen Vangen' heeft gehad. De avonden waren gevuld met verrassingen en interactie, waarbij stil blijven zitten geen optie was. Het publiek werd actief betrokken, wat zorgde voor hilariteit, diepgaande reflectie en nieuwe verbindingen.

                                 

Tijdens de voorstellingen werden herkenbare scènes uit het dagelijks leven gespeeld, zoals de achterliggende oorzaken van een patiënte met acute rugpijn en de eerste stappen naar een buurt die voor elkaar zorgt. Deze scènes toonden niet alleen de complexiteit van gezondheid, maar benadrukten ook het belang van een bredere blik: van 'Gezondheid en Gedrag' naar 'Mens en Maatschappij'.

 

"Wat een feestje om dit mee te maken en met elkaar het gesprek hierover aan te gaan," aldus een enthousiaste bezoeker. 

 

De dialoog aangaan over gezondheid was een centraal thema. "Goed en zinvol om deze theatervoorstelling te houden. Stuk bewustwording die hopelijk als een olievlek zich gaat verspreiden," zei een andere bezoeker. Dit onderstreept het doel van Positief Gezond IJsselland: niet alleen inspireren, maar ook een blijvende verandering teweegbrengen in de manier waarop gezondheid wordt benaderd. Niet alleen door professionals, maar zeker ook door inwoners.  

 

"Goed en zinvol om deze theatervoorstelling te houden. Stuk bewustwording die hopelijk als een olievlek zich gaat verspreiden,"

 

Positief Gezond IJsselland werkt samen met verschillende partijen in de regio om de brede blik op gezondheid te bevorderen. We bieden inspiratie aan inwoners en professionals en organiseren trainingen en evenementen zoals 'Dromen Vangen'. Deze initiatieven helpen om de bewustwording en kennis over positieve gezondheid te vergroten. 

       

De impact van de voorstellingen was duidelijk: bezoekers gingen geïnspireerd naar huis, nadenkend over wat kwaliteit van leven voor hen betekent, zelfs wanneer ze geconfronteerd worden met ziekte. De actieve participatie en het vermogen om te lachen en te leren in één avond maakten de voorstelling tot een unieke ervaring. 

Meer informatie over Positief Gezond IJsselland vind je op www.positiefgezondijsselland.nl en volg vooral de LinkedIn pagina. Laat je inspireren en ontdek hoe een bredere kijk op gezondheid je kan verrijken.