Nieuwsbericht

De Dorpskamer Glanerbrug

Profielfoto van Milou Wolterinck
4 mei 2023 | 1 minuut lezen

De Dorpskamer in Glanerbrug is een multifunctionele accommodatie voor en door de buurt. Het is een initiatief van diverse organisaties en bewoners uit Glanerbrug en fungeert als het hart van het dorp. 

De dorpskamer staat centraal in het dorp, aan de ene kant woningen en aan de andere kant het gezondheidscentrum. Hierdoor is de locatie laagdrempelig en is er een directe verbinding met de inwoners.  Zo wordt beter en sneller duidelijk waar bewoners behoefte aan hebben, en waar organisaties in kunnen voorzien.

De kernpartners van De Dorpskamer zijn Twentse Alliantie, Alifa, Stichting Surplus, RIBW, SES, M-Pact, Mediant en Power. Zij vervullen alle een eigen rol in De Dorpskamer.

De organisaties spelen een ondersteunende rol en moedigen bewoners zelf aan om zich in te zetten voor hun dorp. Dat gaat in Glanerbrug heel goed; er zijn veel gemotiveerde bewoners die zich verbinden aan De Dorpskamer. De ene bewoner komt voor activiteiten die er dagelijks zijn. Denk aan de koffie inlopen met verschillende activiteiten van iets creatiefs tot aan spelletjes spelen, de maandelijkse lunch en taalgroepen. De andere bewoner zet zich in voor anderen met zijn/haar eigen talenten. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat De Dorpskamer open is en dat iedereen hier terecht kan voor activiteiten, een vraag of een luisterend oor.   

Met behulp van deze subsidie willen we de maatschappelijke functie van De Dorpskamer in Glanerbrug versterken. In ruil daarvoor dragen we bij aan een veerkrachtig Overijssel door vrijwilligersinzet te leveren voor het schoonhouden van het pand en de omgeving evenals het tuinonderhoud rondom De Dorpskamer.

De inzet van vrijwilligers om het gebouw, buitenruimte en tuin netjes te houden is voor ons van groot belang!