Nieuwsbericht

vsbfonds steunt maatschappelijke initiatieven bij het werven, binden en trainen van vrijwilligers

Profielfoto van Ruth Deddens
13 februari 2023 | 1 minuut lezen

Vrijwilligerswerk wordt wel het cement van de samenleving genoemd. Heel veel mensen in ons land zetten zich vrijwillig in voor hun buurt, wijk of dorp. Ze nodigen anderen uit mee te doen in de samenleving en brengen mensen bij elkaar die misschien langs elkaar heen leven. Vrijwilligerswerk doen levert mensen zelf bovendien welzijn, zingeving en zelfredzaamheid op. Vaak leren vrijwilligers ook nieuwe vaardigheden, vergroten ze hun netwerk en kansen op betaald werk.

Dit zijn voor VSBfonds allemaal goede redenen om organisaties te ondersteunen bij initiatieven om hun vrijwilligers te helpen hun werk in hun sociaal-maatschappelijk project beter te vervullen. Het VSB fonds ondersteunt alleen versterking van vrijwilligerswerk bij organisaties waarvan de doelen en activiteiten aansluiten bij de doelen van het VSBfonds: lees die hier.

Interesse in het doen van een aanvraag?

Heb je een plan of project voor het werven of behouden van vrijwilligers die zich inzetten voor jouw organisatie? Of wil je hen trainen? Neem dan contact op met de adviseurs uit jouw provincie om met hen te bespreken of je plan voor een donatie in aanmerking komt. Dat kan door te mailen naar bcote@vsbfonds.nl of gpengel@vsbfonds.nl. Je kunt ook gelijk het aanmeld formulier invullen op de website van het VSBfonds.Inzet van vrijwilligers | VSBfonds