Nieuwsbericht

Dorpsschool 17 november “Blijven wonen in uw eigen dorp”

Profielfoto van Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen (OVKK)
2 november 2022 | 1 minuut lezen

De woningnood is niet alleen een probleem van de grote steden. Ook op het platteland is een geringe beschikbaarheid aan (betaalbare) woningen voor jongeren, die graag in het dorp zelfstandig willen blijven wonen, en ouderen, die kleiner willen gaan wonen. Ondanks de grote wens om te blijven, zoeken inwoners noodgedwongen buiten het dorp naar een passende woning. Welke manieren zijn er om toch (betaalbare) woningen in het dorp te creëren? Is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap de oplossing? Wat zijn tips en tricks? En welke andere creatieve oplossingen zijn er nog meer?

De provincie Overijssel nodigt je van harte uit voor de Dorpsschool op donderdag 17 november 2022 in Multifunctioneel Centrum de Toekomst in Wilsum. Tijdens deze Dorpsschool gaan de deelnemers, gedeputeerde Roy de Witte en de wetenschap in gesprek over het onderwerp ‘Blijven wonen in je eigen dorp’.

Tijdens deze middag:
- delen betrokkenen bij CPO-projecten hun ervaringen in de zoektocht van geschikte gronden, het samenwerken in CPO-groepen en meer;
- gaan we met elkaar in gesprek over andere inspirerende oplossingen voor inwoners die in het eigen dorp willen blijven wonen;
- ondersteunen wetenschappers Gert-Jan Hospers, Bettina Bock en Koen Salemink ons met scherpe inzichten.

Deze kennis- en inspiratiemiddag vindt plaats op donderdag 17 november van 16.00 uur tot 18.00 uur in Multifunctioneel Centrum de Toekomst, Quarles van Uffordweg 2 in Wilsum.

AANMELDEN  
Is jouw dorp op zoek naar manieren om (betaalbare) woningen te creëren in jouw dorp? Herken jij dit probleem of heb je een goed idee hiervoor? Dan nodigt de provincie Overijssel je graag uit voor deze dorpsschool! Je kunt je gratis aanmelden tot 14 november via deze link.