Nieuwsbericht

Werkbezoek topsector Life Science Health

Profielfoto van J Heinrich
26 april 2022 | 1 minuut lezen

Op uitnodiging van de Provincie Overijssel waren we op 26 april 2022 aanwezig bij het werkbezoek van Health Holland en Provincie Overijssel bij de University of Twente waar pilots voor burgerparticipatie, positieve gezondheid en buurtconciërges zijn gedeeld. Het werkbezoek was georganiseerd in de context van VWS-Missie II: In 2030 wordt zorg 50% meer (of vaker) in de eigen leefomgeving (in plaats van in zorginstellingen) georganiseerd, samen met het netwerk rond mensen. Specifiek aandacht bij het werkbezoek was er voor de uitdaging om te komen tot opschaling van succesvolle initiatieven gericht op de VWS-Missies in de KIA Gezondheid en Zorg: van experimenteeromgeving naar landelijke structurele opschaling.

Succes en insights van het TOPFIT Citizenslab werden gedeeld. Elma van Dongen vertelde over Positief Gezond IJsselland en Martin Plant van Carinova vertelde over het concept Buur & Zo.

De dag werd afgesloten met een korte paneldiscussie tussen Carmen van Vilsteren, Aad Veenman, Alfred Peterson, Marjolein den Ouden & Hans Rietman vanuit de stelling was: “Hoe maken we de resultaten uit de fieldlabs, proeftuinen, pilots, die regionaal hun succes bewezen structureel en schalen het op naar een nationale context?

Dank Provincie Overijssel en Health Holland voor de uitnodiging!