Nieuwsbericht

Einde aan coronaregels in dorps- en buurthuizen (en de coronahandreikingen)

Profielfoto van Atelier Maatschappelijk Vastgoed
23 februari 2022 | 1 minuut lezen

Na twee jaar voelt het een beetje onwennig. Vanaf aanstaande vrijdag gelden er geen speciale coronaregels meer voor buurthuizen. Geen anderhalve meter, geen maximale groepsgroottes, geen mondkapjes, geen sluitingstijden, geen coronatoegangsbewijs in de horeca en geen looproutes. Buurthuizen en al die anders ontmoetingsplekken mogen weer gewoon de dingen doen zoals voor corona. Hoe fijn is dat?

Blijf voorzichtig
Er wordt door de regering wel aan iedereen gevraagd voorzichtig te zijn (heb je klachten, blijf dan thuis) en de basisregels te volgen (geen handen schudden, in elleboog niezen, handen desinfecteren en goed ventileren) En organiseer je een evenement met meer dan 500 mensen binnen? Dan moet iedereen een negatieve test kunnen laten zien.

Kwetsbare mensen
Is het voor mensen die zich kwetsbaar voelen nog een te grote stap? Je kunt altijd onderling afspraken maken om de anderhalve meter of een mondkapje nog even langer aan te houden voor deze specifieke activiteit.

Geen handreikingen meer
LSA stopt vanaf nu met het maken van coronahandreikingen voor buurthuizen. Ze pakten deze taak graag op toen het nodig was om te helpen. En nu het kan, stoppen ze hier met nog meer plezier mee.