Nieuwsbericht

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Hardenberg

In het nationaal jaar van de vrijwilliger reikt de provincie Overijssel 100 prijzen uit aan mensen, die zich vrijwillig hebben ingezet in de provincie.

Profielfoto van Inez Satter
26 november 2021 | 1 minuut lezen

Statenlid Kees Slingerland heeft op 25 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Hardenberg aan Jan Uythof, Bernard Lamberink van Stichting Klooster Sibculo en Berni en Gea Veldsink van Zwemgezelligheid Gramsbergen. Hij reikte de prijzen uit samen met Renate Beverdam van het Servicepunt Vrijwilligers (De Stuw Sociaal Werk). Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Hardenberg overhandigd aan Hillie Waning-Vos. Deze prijs werd samen met Peter Adema van NMO uitgereikt.

Jan Uythof

Jan is actief binnen de klussendienst en coördineert het tuinonderhoud en neemt zelf ook nog een aantal tuintjes voor zijn rekening. Daarnaast is Jan ook nog actief bij de Rooms Katholieke kerk in Dedemsvaart en bij de ttv Dedemsvaart.

Bernard Lamberink van Stichting Klooster Sibculo

Bernard was vanaf het ontstaan van de Stichting al vrijwilliger. Bij het verbouwen van de schuur tot museum was hij een van de bouwvakkers. Vooral zijn expertise op het gebied van elektra en loodgieterswerk kwam goed van pas. Op dit moment is hij een onderdeel van de tuinploeg. Deze groep is elke woensdag ochtend bezig met het onderhoud van de kloostertuin en het omliggende terrein.

Berni en Gea Veldsink van Zwemgezelligheid Gramsbergen

In 2014 kwamen Berni en Gea op  het idee een avond discozwemmen te organiseren. Ruim 200 kinderen beleefden een geweldige avond die volledig door Berni en Gea zelf was georganiseerd. De Zwemgezelligheid was geboren! Anno 2021 is de Zwemgezelligheid een vrijwilligersgroep van acht personen die jaarlijks diverse evenementen organiseert. Kinderen maar ook volwassenen beleven veel plezier aan deze activiteiten en de leefbaarheid binnen het zwembad is enorm toegenomen.

Hillie Waning-Vos

Hillie is een fanatiekste vrijwilliger en zet zich in voor allerlei zaken: vleermuizen, insecten, natuurlijke hangplekken voor jongeren en meer. Ze doet dit vooral op een hele ludieke wijze.

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!

Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.