Nieuwsbericht

De Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in gemeente Losser

Profielfoto van Inez Satter
19 november 2021 | 1 minuut lezen

Statenlid Sander Slots heeft op donderdag 18 november 2021 de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Losser aan Hans Letteboer, Albert Kamphuis en Gerard Oude Engberink. Hij reikte de prijzen uit samen met Annemarie Dubbink projectleider OVP namens Stimuland. Dit jaar wordt ook in iedere gemeente een ‘groene’ vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is overhandigd aan Ben Hulsebos.

Hans Letteboer en Albert Kamphuis

Hans en Albert begeleiden respectievelijk elke vrijdagmorgen & maandagmorgen vrijwillig een groep (kwetsbare oudere) mensen die met elkaar willen wandelen. Ook wel de Kuier Deur groepen in Losser en Overdinkel. Dit doen zij op een zeer enthousiaste wijze. Beide hebben ze groepen van 12-15 personen onder zich. Ze staan ook steeds open om nieuwe mensen in de groepen op te nemen. Na afloop drinken ze samen met de groep gezellig een bakje koffie.

Gerard Oude Engberink

Gerard is lid van de voetbalvereniging KVV Losser. Hij heeft een heel groot deel van zijn leven – hij is nu 83 jaar-  gewijd aan de club. Gerard begon als jeugdleider, is 25 jaar lid geweest van het jeugdbestuur, daarna van het hoofdbestuur en was onder meer organisator van cursussen voor clubscheidsrechters en assistent consul KNVB. Na zijn pensionering is hij nog steeds vol actief als lid onderhouds- en papiercommissie en dagelijks aanwezig voor allerlei klussen.

Ben Hulsebos

Groene vrijwilliger Ben Hulsebos is lid van de Vogelwerkgroep Losser. Als vogelteller in hart en nieren wordt hij zeer gewaardeerd om het betrekken van omwonenden bij het monitoren van vogels in Losser.

 

De Overijsselse Vrijwilligersprijs is niet één prijs maar 100 kleine prijzen uitgereikt door statenleden van de provincie Overijssel door de hele provincie: de OVP gaat coronaproof on tour!

Meer weten? Check #ovpontour of neem contact op. De OVP is een samenwerking van Provincie Overijssel, Stimuland, Vosvi en de plaatselijke vrijwilligersorganisaties.