Nieuwsbericht

Langeveen gaat voor basisschool, dorpshuis en sportlocatie onder één dak

Profielfoto van Tom Jannink
7 september 2018 | 1 minuut lezen

Het bestuur van 'Mijn Langeveen-Bruinehaar 2030' heeft besloten verder te gaan met het plan voor één accommodatie voor de school, het dorpshuis De Gaarf en de sportkleedkamers in Langeveen. 

De groep heeft dit plan gekozen uit de twee opties die er waren. De andere optie was een nieuw gezamenlijk gebouw voor de sportclubs op het sportcomplex aan de Iemenboersweg, die nu ieder nog een eigen gebouw hebben. Het bestuur heeft besloten ook de school en De Gaarf bij het plan te betrekken. Dit plan wordt nu verder uitgewerkt in een haalbaarheidsonderzoek. 

School

,,De school zit nu in een verouderd gebouw en er zijn te veel lokalen. Ook in de Gaarf zijn niet altijd de ruimtes gevuld die er zijn. Daarnaast zijn ook de gebouwen van de voetbal, handbal en tennis aan vervanging toe", legt Anke Kamphuis namens de werkgroep sport uit. 

De gezamenlijke accommodatie moet op de locatie van het huidige trainingsveld van de voetbalvereniging komen. ,,Zodat er uitzicht op de speelvelden is", stelt Kamphuis. 

Sportzaal 

Ook moet er een nieuwe sportzaal onderdeel uit gaan maken van het complex. ,,De huidige zaal van de Gaarf is eigenlijk te laag voor volleybal en voor de handbal is het sowieso te klein. De nieuwe zaal moet groter worden, waardoor de handbalvereniging er met alle teams kan trainen en niet meer naar andere dorpen moet uitwijken zoals nu gebeurt. De wedstrijden zullen wel, net als nu, buiten Langeveen gespeeld moeten worden."