Nieuwsbericht

1 februari digitaal inclusiecafé Overijssel met als thema Inclusie en sport(akkoord)

Profielfoto van Ruth Deddens
25 januari 2021 | 1 minuut lezen

Maandag 1 februari van 16.00 tot 17. 00 organiseren Zorgbelang-Overijssel en de Coalitie voor Inclusie weer een Digitaal Inclusiecafé Overijssel.

Het thema van februari is: Inclusie en sport(akkoord)

 

In een inclusieve samenleving telt iedereen mee. Toegankelijkheid voor iedereen is de norm en aparte aangepaste voorzieningen zijn de uitzondering. Hoe gaat dat in de sport? Voelt iedereen zich in Overijssel welkom om mee te sporten en te bewegen? Hoort iedereen erbij ongeacht welke achtergrond of beperking iemand heeft?

Kees van Hoof, Regiocoach Iedereen Actief aangepast sporten in de regio Salland vertelt hoe men in Salland samen tot een sportakkoord is gekomen en hoe het sportakkoord de inclusie versterkt. Het is een goed voorbeeld dat de ondertekenaars van het akkoord breder wilen trekken dan sport. Daarom wordt er nu een Sport-, beweeg- en cultuurplein opgezet.

Na de inleiding door Kees van Hoof gaan we in gesprek  over de vraag wat ieder kan doen om de inclusie te vergroten in de sport vanuit zijn of haar eigen rol als beleidmaker, sportvereniging, sporter, ervaringsdeskundige. We nemen daarin mee wat de kansen zijn die een sportakkoord ons biedt in de praktijk.

Voor wie is deze digitale ontmoeting? Voor iedereen die woont of werkt in Overijssel en werk wil maken van inclusie. Dat kunnen mensen met ervaring zijn, (maatschappelijke) organisaties, beleidmakers, politici of ondernemers.

Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen aan info@geluksacademie.org Je krijgt dan een link toegestuurd voor deelname.