Activiteit

Lablearning@Home 3D printer webinar ‘Design your own 3D object’

01 juli
1 juli 2020
19:30 tot 20:30
Training
12 juni 2020 | 1 minuut lezen

Tijdens de Lablearning@Home webinar 'Design your own 3D object' op woensdag 1 juli ga je aan de slag met het ontwerpen van een ring, een fotolijstje met magneet of een sleutelhanger met smartphone-stand.

Na het downloaden van de sjablonen maak je met behulp van het gratis softwareprogramma Blender een eigen ontwerp voor het gekozen voorwerp, die in 6 verschillende kleuren geprint kan worden.

Als je klaar bent met ontwerpen in Blender, stuur je je ontwerp naar Tetem. Je kiest vervolgens welke kleur je wenst voor jouw voorwerp. Zij printen jouw ontwerp met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe (kosten € 7, incl. materiaal, 3D printen en versturen).

Wil je graag deelnemen aan de Lablearning@Home webinar 'Design your own 3D object'? Download dan eerst de software Blender voor het maken van je ontwerp (via https://www.blender.org) en doe woensdag 1 juli van 19:30 – 20:30 uur live mee tijdens de webinar. Alle informatie inclusief de streaming link voor de webinar vind je hier

Benodigdheden van thuis: een laptop en het gratis te downloaden programma Blender.

Lablearning@Home webinars

Tijdens de Lablearning@Home webinars, die Tetem in mei, juni, juli en oktober organiseert, kun je op een interactieve manier kennis maken met de nieuwste technologieën en de daarbij behorende software. Jongeren en volwassenen die meer wil weten over de werking en mogelijkheden van nieuwe maak-technologieën kunnen meedoen. Je leert in deze webinar werken met software en technieken die je breder kan inzetten. Met in de lablearning geleerde technieken kan je ook aan de slag in het FabLab. Daar kan je de geleerde kennis verbreden of in de praktijk toepassen.

De Lablearning@Home webinars worden georganiseerd als onderdeel van het Maker Festival Twente@Home editie, in samenwerking met de Twentse Maakplaatsen.

Thema's