Nieuwsbericht

Atletiekvereniging Sisu uit Almelo start met Running Blind voor Blinden en slechtzienden

Profielfoto van Redactie ASK
18 mei 2018 | 1 minuut lezen

Als blinde of slechtziende is het vaak lastig om zelfstandig een sport te beoefenen. Atletiekvereniging Sisu in Almelo wil daar verandering in brengen met Running Blind. In samenwerking met de gelijknamige Stichting gaat Sisu ervoor zorgen dat slechtzienden en blinden in de toekomst kunnen hardlopen met een buddy. Zaterdag 12 mei vond de eerste kennismakings- en ervaringsdag plaats op de hardloopbaan aan de Kolthofsingel.

Annemiek Verbeek stond aan het hoofd van de kennismakingsdag. Zij gaf jarenlang trainingen bij Stichting Running Blind en kon haar kennis en ervaring inzetten in verschillende sessies. Tijdens de eerste sessie kregen potentiele trainers instructies en tips om aanwijzingen aan blinden en slechtzienden zo goed mogelijk over te brengen. Daarmee wilde Verbeek niet alleen de didactisch vaardigheden van de trainers vergroten, maar ze vooral zelf laten ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben. Bij de tweede sessie mochten blinden en slechtzienden kennismaken met de atletiekbaan. Potentiele buddy’s konden ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn met behulp van een virtual reality-bril.  

Het initiatief voor deze kennismakingssessie bij Sisu ligt bij Stichting Running Blind. Dit platform zet zich sinds een aantal jaar in om visueel beperkten aan het hardlopen en Nordic Walken te krijgen. Ze doen dit door blinden en slechtzienden te koppelen aan een loopmaatje. Running Blind was tot dusver voornamelijk actief in de randstad, maar dankzij het initiatief van Sisu kunnen visueel beperkten in het oosten nu ook aan de slag. Het is de bedoeling dat iedere woensdag buddy's en slechtzienden samen in Almelo gaan trainen.