Nieuwsbericht

Trainingstraject ondernemende bewoners: Pitchen voor impact 2020

Profielfoto van Kate Wissink
20 juli 2020 | 2 minuten lezen

De KNHM Foundation, die we ook kennen van Kern met Pit, biedt samen met LSA het (gratis) trainingstraject Pitchen voor Impact 2020 aan. Het traject bestaat uit vijf workshopdagen waarin je werkt aan je impact, een bedrijfsmodel ontwikkelt en je team en bedrijfsplan onder de loep neemt. Het trainingstraject is bedoeld voor ondernemende bewoners die meer uit vastgoed willen halen, en is dus ook interessant wanneer je het beheer van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je hebt genomen (of dat gaat doen). Je werkt intensief aan de professionaliteit van je bewonersintensief en doet veel nieuwe kennis op. 

In totaal is er plaats voor 8 initiatieven. De workshop data zijn als volgt: 

  • Donderdag 15 oktober 2020, 15.00 – 20.00 uur
    • Impactmissie en belanghebbenden
  • Donderdag 5 november 2020, 15.00 – 20.00 uur
    • Bedrijfsmodel ontwikkelen
  • Donderdag 10 december 2020, 15.00 – 20.00 uur
    • Community building en samenwerken
  • Donderdag 14 januari 2021, 15.00 – 20.00 uur
    • Pitchtraining en best practices
  • Donderdag 4 februari 2021, 14.00 – 17.00 uur – Pitchen van de plannen!
    • Pitchen voor fondsen, kennispartners en prijzen

Het is mogelijk om een geldbedrag van 1000 euro of 50 adviesuren te winnen. Om mee te mogen doen aan Pitchen met Impact is het verplicht om bij alle workshopdagen aanwezig te zijn. Naast deze workshopdagen zijn er ook nog optionele online kennissessies om dieper op de onderwerpen in te gaan, en tussen de workshopdagen door werk je thuis verder aan thuisopdrachten. 

Meer informatie kun je vinden via deze link. Tevens kun je hier de contactgegevens vinden van twee medewerkers die meer over het trainingstraject weten. Aanmelden kan tot 1 oktober 2020, via deze link

Zijn jullie als bewonersinitiatief klaar om door te groeien? Zien jullie door de coronacrisis nieuwe kansen en willen jullie die uitwerken tot een haalbaar plan? Of pionieren jullie al en is het hoog tijd om de plannen eens op papier te zetten én goed te presenteren? Het trainingstraject van KNHM foundation en LSA helpt je een stap verder. In vijf workshopdagen krijg je theoretische achtergrond en doe je veel praktische kennis op. We besteden veel tijd aan het aanscherpen van je plannen.

Pitchen voor Impact ’20 is bedoeld voor ondernemende bewoners die meer willen halen uit vastgoed. Meedoen aan de training is interessant als jullie bezig zijn met de aankoop of overname van een leegstaand pand, een oude gymzaal of school. Ook wanneer je (in de toekomst) het beheer/exploitatie van een buurthuis of ontmoetingscentrum op je neemt, sluit deze training goed aan. Dus ben je als bewonersinitiatief bezig met de aankoop, huur of exploitatie van (maatschappelijk) vastgoed, dan heb je een extra reden om mee te doen!
(bron: website KNHM foundation)