Nieuwsbericht

Inwoners Vasse dagen gemeente uit door groenonderhoud over te nemen

Profielfoto van Tom Jannink
18 april 2018 | 1 minuut lezen

In Vasse heeft een groep gedreven bewoners en gepassioneerde bewoners een cooperatie opgericht HOI2. Dit staat voor: Huis voor Ondernemerschap, Innovatie en Inspiratie. Om de leefbaarheid in Vasse te verbeteren, kijkt HOI2 op een professionele manier naar dorpsinitiatieven om te zorgen dat deze bestaansrecht krijgen. Met drie actieplannen zijn we momenteel actief, in Vasse. HOI2 is een sprekend voorbeeld van het nieuwe sociaal systeem: minder overheid en meer maatschappij.

13 april tekende deze cooperatie een contract met de gemeente om een deel van het openbare groen in en om Vasse te onderhouden. Coöperatie HOI2 verwacht dat de inwoners van het dorp dit beter en efficiënter kunnen dan de gemeente, waardoor er geld overblijft voor de gemeenschap. 

HOI2 zorgt voor het onderhoud in samenwerking met verschillende stichtingen, verenigingen, boeren en mogelijk ook commerciële partijen. "We betrekken dus de hele gemeenschap en zorgen voor inkomsten waar iedereen van profiteert", aldus Rik Hogenberg, bestuurslid HOI2. 

Lees meer over dit iniatief op RTV Oost.