Nieuwsbericht

Inspiratiesessie & Workshop Crowdfunding en Campagne voeren Samen voor Elkaar - 27 juni 2024

Heb jij een goed idee waarmee je jouw buurt of wijk nog socialer,vitaler, groener en/of leuker maakt? Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld en/of materialen inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Kom dan naar de inspiratiesessie & workshop: crowdfunding en campagnevoeren!  

Profielfoto van Samen Voor Elkaar
28 mei 2024 | 1 minuut lezen

Tijdens deze sessie leer je in 2,5 uur tijd de beginselen van crowdfunding en het voeren van een campagne. Naast inspirerende voorbeelden, krijg je ook de mogelijkheid om de eerste versie van je campagne op te zetten en hier feedback op te vragen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen en om andere initiatiefnemers uit Overijssel te ontmoeten.

 

Wat gaan we doen?

Het eerste gedeelte is een inspiratiesessie en gaan we in op de redenen waarom je als initiatief een campagne zou gaan voeren voor geld, hulp en/of bekendheid. We laten je aan de hand van voorbeelden zien wat waarom crowdfunding een grote meerwaarde is voor jouw initiatief en hoe je hierdoor zorgt voor meer betrokkenheid en draagvlak. Ook leggen we uit voor initiatieven zich lenen voor zo’n campagne.

Het tweede gedeelte is praktischer van aard en gaan we ook aan de slag! Zo leggen we uit wanneer een campagne haalbaar is en wie de supporters zijn. Ook vertellen we wat je allemaal nodig hebt om een succesvol initiatief te realiseren. We brainstormen over mogelijke tegenprestaties en een gaan aan de slag met het schrijven van een wervende pitch.

 

Praktische informatie

  • Datum: Donderdag 27 juni 2024
  • Tijd: 19.00 - 21.30 uur. 
  • Locatie: In Zwolle, bij voldoende aanmeldingen. Anders online.
  • Kosten: Gratis!

 

Aanmelden? Dat kan via het volgende formulier.