Nieuwsbericht

Wie helpt het bestuur besturen? Wij zoeken vrijwillige bestuurscoaches met passie en ervaring!

Profielfoto van Ruth Everts
21 april 2023 | 1 minuut lezen

                                        
De Provincie Overijssel en de Vereniging Overijsselse Steunpunten Vrijwillige Inzet (VOSVI) willen besturen van vrijwilligersorganisaties ondersteunen bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Als vrijwillig bestuurscoach kun jij hier een waardevolle rol in spelen door tijdelijk ondersteuning te bieden vanuit jouw ervaring en expertise.

Wie zoeken we?
Jij hebt ervaring in het verenigingsleven en/of in het bedrijfsleven. Je bent b.v. verenigingsondersteuner of buurt(sport)coach, bestuurscoach bij BestuurdersCentraal of anderszins geïnteresseerd in het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties. Je krijgt energie van de passie en inzet van vrijwilligers en je gaat graag in gesprek met bestuurlijke vrijwilligers om ze met jouw kennis verder te helpen.

Waar moet je aan denken?
Het gaat om vragen van: besturen en commissies van (sport, culturele of sociale) verenigingen, stichtingen, dorpshuizen, kulturhusen, plaatselijke belangen etc. Er leven allerlei vraagstukken, zoals de invulling van bestuursfuncties, bestuurlijke vernieuwing, verjonging, ledenwerving, financiën en vragen over b.v. conflicten, ontwikkeling, visie en beleid.

Wat bieden wij jou?
Een training waarin je handvatten krijgt om als bestuurscoach aan de slag te gaan. Deze training bestaat uit:

  • Het inspiratieverhaal en de visie op bestuurlijke vernieuwing van Studio Vers Bestuur.
  • Het ontwikkelen van je eigen inspiratieverhaal door ‘dit is ‘Em’.
  • Scholing in concrete wervingsmethoden die je kunt inzetten voor organisaties, door VOSVI.
  • Intervisiemomenten en mogelijkheden voor het delen van kennis en ervaring.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Kijk dan op onze website of neem contact op met  Charon Wessels, projectleider via e-mail: bestuurscoaches@vosvi.nl