Nieuwsbericht

Stichting Aangepast Paardrijden Zwartendijkruiters Kampen gaat met veel energie nieuwe uitdagingen aan.

Profielfoto van Rienke Vedders - Dekker
10 januari 2023 | 1 minuut lezen

Zwartendijkruiters Kampen is een manege, speciaal voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. Aangepast paardrijden maakt het dus mogelijk om iedereen van de sport te laten genieten. Van jong tot oud, ernstige of milde beperking, zolang de ruiters er maar plezier uit halen. Paardrijden is gezond. Een ruiter te paard is actief bezig, wat een positief effect heeft op zowel de fysieke als mentale conditie. Fysiek houdt in dat er een goede conditie wordt opgebouwd door het werken aan houding en balans waardoor de coordinatie verbeterd. Paardrijden heeft daarnast ook nog een grote invloed op psychologische en sociale aspecten. Denk hierbij aan het vergroten van de zelfstandigheid, verantwoording dragen voor het paard, een beter concentratievermogen en onderdeel uitmaken van een groep.

De lessen op de manege zijn enorm gevarieerd. Van reguliere lessen, springlessen of parcourtjes tot prachtige buitenritten. Hierbij wordt rekening gehouden met waar de ruiters toe in staat zijn. Zo helpen vrijwilligers vaak in de lessen met het begeleiden van het paard, zodat de ruiter optimaal kan genieten van het paardrijden.

Zonder vrijwilligers zou de manege niet bestaan. Ze helpen met de lessen, de verzorging van de paarden en alles wat daarbij komt kijken. Ook heeft de manege jaarlijks plek voor stagiaires die van alles kunnen leren over de verzorging van paarden. Mocht u meer informatie willen of zelf vrijwilliger willen worden, neem dan eens een kijkje op www.zwartendijkruiters.nl of stuur een mailtje naar info@zwartendijkruiters.nl 

De provincie Overijssel heeft via de initiatieven coach Noordwest Overijssel een stimuleringssubsidie geschonken aan dit mooie initiatief.