Nieuwsbericht

Succesvolle bijeenkomst Samen krijg je het Voor Elkaar in Heeten

22 november 2019 | 2 minuten lezen

Tijdens de bijeenkomst Samen krijg je het Voor Elkaar, die werd georganiseerd door Stimuland en OVKK, is het nieuwe platform Samen Voor Elkaar Overijssel gelanceerd. Gedeputeerde Roy de Witte was aanwezig en ondersteunt het initiatief. Hij gaf aan dat het uitstekend past bij de ontwikkelingen in Overijssel zoals die nu gaande zijn.

Uiteenlopende workshops 
Onder dagvoorzitterschap van Ilse Duursma (kersverse voorzitter van OVKK) en Ingrid Jansen (directeur Stimuland) werden zo'n 60 aanwezigen getrakteerd op een inspirerend en afwisselend programma in het Kulturhus in Heeten. Zo waren er workshops over Visie op Maatschappelijk Vastgoed (Heidi Mensink), rol van kerken (Marieke Zanting), sport en bewegen (Hack Goetsch) en Wonen en Starters in Overijssel (Thijs Elderink). Om de snelheid van informatieverstrekking van een platform mensen aan den lijve te laten ondervinden, werd er nog op de avond zelf een samenvatting geplaatst op dit platform van één van de workshops. Een verslag van de overige workshops volgt in de komende dagen op dit platform.

De samenvatting van de workshop Wonen en starters in Overijssel kun je hier bekijken

Gedeputeerde benadrukt belang van betrokkenheid inwoners
Na de inspirerende workshops werd het platform Samen Voor Elkaar Overijssel gelanceerd met een video waarin een kenmerkend voorbeeld van burgerparticipatie in Luttenberg werd getoond en de rol van het platform hierin (zie voor video onderaan). Gedeputeerde Roy de Witte ging vervolgens de zaal in om met aanwezigen kennis te delen over burgerinitiatieven, de do's en don'ts, de inzet van inwoners voor hun dorp of wijk en natuurlijk kwam de vraag 'hoe kom ik aan geld voor dit soort burgerprojecten' ook aan bod. De Witte benadrukte ook het belang van sociale kwaliteit in een provincie zoals Overijssel en gaf aan dat het één van de speerpunten is van de provincie.

Uitleg platform Samen Voor Elkaar
Jarno Vedders gaf een toelichting op het nieuwe platform. Wat zijn de nieuwe trends op het gebied van platforms, hoe speelt Samen Voor Elkaar hierop in en wat zijn handige pagina's om te bekijken. Ook gaf Vedders aan dat het belangrijk is om kennis te halen, maar ook zeker kennis te brengen en delen waar anderen weer mee verder kunnen. Zo help je elkaar samen verder. 

Tenslotte werd de avond afgesloten door Ingrid Jansen en Ilse Duursma en was er nog tijd om na te praten en kennis uit te wisselen over initiatieven door heel Overijssel. We kijken terug op een geslaagde avond en hopen dat het platform (dat in opdracht van en in samenwerking met de provincie Overijssel is ontwikkeld) iedereen in Overijssel die bezig is met een burgerinitiatief, van dorp tot stad, hier de informatie vindt die hen verder helpt om te komen tot een succesvol initiatief. 

Kosteloos registreren voor Samen Voor Elkaar Overijssel
De avond was een mooie start van het platform Samen Voor Elkaar Overijssel. Log kosteloos in op dit platform en maak ook gebruik van alle kennis over burgerinitiatieven die aanwezig is op dit platform. Door in te loggen kun je ook anderen verder te helpen door te reageren op vragen, kennis te delen of inzicht te geven in je eigen burgerinitiatief. Inloggen is zowel voor inwoners van Overijssel als voor mensen die vanuit hun werk zich bezig houden met onderwerpen als sociale kwaliteit en burgerinitiatieven.
Log in of registreer op Samen Voor Elkaar

Videoimpressie Samen Voor Elkaar Overijssel / Burgerinitiatief LuttenbergWoont 

NieuwsVraag & AntwoordTools