Nieuwsbericht

Geslaagde bijeenkomst Fondsenfestival Overijssel

Profielfoto van Jarno Vedders
8 juli 2022 | 1 minuut lezen

Afgelopen vrijdag vond het Fondsenfestival Overijssel plaats in het Trefkoele+ in Dalfsen. Een geslaagde middag en avond waarop bewonersinitiatieven en maatschappelijke initiatieven werden bijgepraat over de wereld van subsidies, fondsen en andere manieren om geld te genereren. 

Workshops
Zo stonden er o.a. een aantal workshops op het programma deze middag. Zo gaven het VSB Fonds en Oranje Fonds gezamenlijk een workshop waarin ze uitleg gaven over de kansen van initiatieven bij deze twee fondsen. Zet je in op duurzaamheid? Of juist op sport en bewegen? Of op cultuur of natuur? Hoe doe je een aanvraag en hoe wordt het beoordeeld? Het kwam allemaal aan bod in deze workshop. Ook waren er bijvoorbeeld ook nog workshops over communicatie en het populaire crowdfunding. 

Workshops tijdens fondsenfestival OVerijssel

Markt
Op de markt kon je naar eigen inzicht kraampjes van fondsen, subsidieverstrekkers en crowdfundingplatforms bezoeken. Bij ieder kraampje waren er mensen aanwezig waardoor er de mogelijkheid was om direct je vragen te stellen. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt door de bezoekers van deze bijeenkomst in het Trefkoele+ in Dalfsen. Ook kon je video's bekijken en foldermateriaal meenemen. 

Markt tijdens Fondsenfestival Overijssel in Dalfsen

Speeddates
En dan was er nog een derde manier om informatie te verzamelen over subsidie- en fondsenwerving. Namelijk de speeddates. Het idee hierachter: in een korte tijd kom je erachter in een 1-op-1 gesprek of een subsidie of fonds interessant is om aan te vragen voor jouw specifieke initiatief. Een originele wijze van met elkaar in gesprek gaan waar tijdens deze bijeenkomst veelvuldig gebruik van werd gemaakt. 

Meer info?
Wil je meer weten over subsidies, fondsen, crowdfunding en andere vormen van geldverstrekking voor initiatieven?  Log dan gratis in op dit platform en ga dan naar de financiering-pagina op dit online platform