Nieuwsbericht

Sam & Overijssel, het loket voor voorzieningen van 0-21 jarigen in armoede

Profielfoto van Gisella van Olst
23 september 2019 | 1 minuut lezen

Nieuw! Op www.samenvoorallekinderen.nl kunnen voorzieningen worden aangevraagd voor 0-21 jarigen die leven in armoede. Dit is DE site die vanaf half oktober een landelijke campagne gaat voeren, met als doel om 1 op 12 kinderen in armoede te bereiken.

Jarige Job, Nationaal fonds Kinderhulp, Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur zijn de 4 landelijke stichtingen die hierin Sam& (lees als: samen) werken. 

Sam& Overijssel is de provinciale stichting die de aanvragen voor gemeenten coordineert en adminstratreert. Naast sport en cultuur kan er veel meer aangevraagd worden, ook door een ouder of 18+ 'er zelf. 

Gemeenten halen met hun inzet van de Klijnsma middelen (die hiervoor bedoeld zijn) bij lange na, deze aantallen niet. Ieder kind moet mee kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs, vrije tijd en moet ook zijn of haar verjaardag kunnen vieren. Het is de bedoeling dat alle gemeenten in Nederland aansluiten op deze site. Dit kan als losse gemeente maar ook dus ook als provincie zoals bij Sam& Overijssel. Gemeente Hardenberg en Ommen zijn in Nederland als eerste al aangesloten sinds vorige week. Een mooie mijlpaal!

Is jouw gemeente nog niet aangesloten en is er belangstelling? Mail dan naar: overijssel@samenvoorallekinderen.nl

Ps: Gemeente Zwartewaterland, Steenwijkerland, Kampen en Hof van Twente zijn al met ons in gesprek.

Groeten Gisella van Olst

Kwartiermaker Sam& Overijssel