Nieuwsbericht

Skippy-voetbal

Heb jij nog twee oude skippyballen in de schuur liggen? Dan is Skippy-voetbal echt iets voor jouw! (of je kinderen) Skippy-voetbal is geschikt voor kinderen vanaf 3  tot 99 jaar oud!

Profielfoto van Anne - Boom
6 maart 2022 | 1 minuut lezen

Je speelt eèn tegen eèn op een veldje van ongeveer tien meter lang en 5 meter breed.

De spelregels zijn simpel:                                 je start bij je eigen goaltje met de bal in het midden dat tel je van drie naar nul en bij nul mag je allebij naar de bal skippyen.                Als de bal buiten het veld is, mag degene die de bal buiten het veld heeft geschopt de bal eèn keer schoppen dan moet hij in het veld zijn. Als hij dan nog steeds buiten het veld is dan is dat een overtreding. Ook als je gaat staan en lopen inplaats van skippyen is dat een overtreding. Bij een overtreding mag degene die niet voor de overtreding heeft gezorgt de bal uitnemen. Let op dit gaat anders dan normale voetbal! Bij het uitnemen mag  de uitnemer de bal in het midden leggen. Bijden moeten achter het goaltje wachten. De uitnemer mag naar de bal skippyen, de ander blijft wachten bij het goaltje tot de uitnemer de bal heeft aangeraakt. Dan gaat het spel vrolijk verder. 

Het spel en de regels zijn nog in ontwikkeling. Je mag altijd vragen stellen over het spel. Ik hoop dat je er veel plezier aan gaat beleven!