Nieuwsbericht

Geld beschikbaar voor Overijsselse initiatieven

Ga naar MAEX.nl en zie wat wij voor jou als maatschappelijk initiatief kunnen betekenen.

17 januari 2022 | 1 minuut lezen

Samenwerken voor sociale impact

MAEX stimuleert bedrijven, fondsen en overheden om beter samen te werken met maatschappelijke initiatieven. Zo wordt er landelijk samengewerkt met VSBfonds om lokale maatschappelijke initiatieven te versterken. In Overijssel wordt er naast het VSBfonds, ook samengewerkt met de Ridderlijke Duitsche Orde. Samen hebben deze fondsen het geld voor deze Impuls beschikbaar gesteld.

Het doel is dat uiteindelijk ook overheid, bedrijven en meer fondsen aanhaken om de lokale beweging van maatschappelijke initiatieven te versterken.

 

Dinsdag 1 februari a.s.: vragenuur voor geïnteresseerden

Ter voorbereiding van de MAEX Impuls Overijssel organiseren MAEX, VSBfonds en Ridderlijke Duitsche Orde dinsdag 1 februari van 15:00 tot 16:00 een digitale meeting voor maatschappelijke initiatieven uit Overijssel. Tijdens deze digitale meeting wordt de aanvraagprocedure toegelicht en kun je als initiatief al je vragen stellen over deze Impuls. Aanmelden en het indienen van een aanvraag kan van 8 t/m 15 februari op MAEX.nl. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 2.500,-.

 

Een Impuls voor Overijssel

Er is een groeiende beweging van maatschappelijke initiatieven: bewonersinitiatieven met ideeën om de wijk te verbeteren, energiecoöperaties, broodfondsen, herenboeren, collectieve woonvormen, wijkondernemingen, etc. Deze organisaties zijn van grote waarde voor de samenleving. MAEX stimuleert samenwerking met deze organisaties door hun gezamenlijke impact zichtbaar te maken en ook door fondsen en overheid aan hen te koppelen. De MAEX Impuls Overijssel is een tijdelijk gevuld fonds om deze sector een boost te geven.

NieuwsVraag & AntwoordTools