Nieuwsbericht

Nieuwe coronarichtlijnen voor buurt- en dorpshuizen per 6 november

Profielfoto van Atelier Maatschappelijk Vastgoed
5 november 2021 | 1 minuut lezen

Op 6 november gaan nieuwe richtlijnen gelden, opgesteld door de Rijksoverheid, voor grote delen van de samenleving in de strijd tegen corona. Ook voor buurt- en dorpshuizen zijn er enkele veranderingen. Daarom hebben Ministerie VWS, Sociaal Werk Nederland en LSA bewoners een nieuwe handreiking opgesteld. In dit bericht lees je de belangrijkste wijzigingen.

Coronapas niet verplicht

Het Coronatoegangsbewijs is niet verplicht in dorps- en buurthuizen. Dit betekent dat toegang tot een dorps- en buurthuis niet onder de CTB-plicht vallen.

Uitbreiding verplichting coronapas

Als er gebruik wordt gemaakt van horeca, er sprake is van een evenement of een culturele voorstelling in het buurt- of dorpshuis, dan is het CTB wel verplicht.

Mondkapjesplicht

De mondkapjesplicht is per 6 november weer verplicht in publieke binnenruimten en bij contactberoepen. Een dorps- of buurthuis huis is ook toegankelijk voor het brede publiek, dat is belangrijk. De mondkapjesplicht geldt per 6 november dus ook voor dorps- en buurthuizen. Als u plaatsneemt aan tafel of op een stoel mag u uw mondkapje afzetten.

De mondkapjesplicht geldt in de situaties waarbij niet op het CTB wordt gecontroleerd. Is er sprake van horeca in het dorpshuis en men controleert wel op het CTB is een mondkapje niet verplicht.

Verplicht of gewenst?

Anderhalve meter afstand is niet verplicht. Wel geldt er een advies om zelf te kijken oer activiteit of ruimte of het houden van afstand mogelijk en gewenst is.

Download hier de nieuwe handreiking.

We wensen iedereen succes en sterkte met het implementeren van deze nieuwe regels.